Helyi arcok

2018.05.02. 11:30

Baky Dániel hazai pályán: Végre Veszprémben is fellép a L A C I É K!

"Ha a Bakonyban járok, azért szívesen harapom a levegőt, hallgatom a csendet. Nem hiszem, hogy el lehetne teljesen szakadni." - nyilatkozta a veol.hu-nak Baky Dániel tavalyi interjúnkban.

Horváth Virág

Fotó: veol.hu

Legutóbb tavaly érdeklődtünk Baky Dániel, bakonybéli származású zenésznél, hogyan mennek a dolgai az új együttesével, L A C I É K-kal. Azóta is nyomon követjük a sorsát, ellátogattunk több koncertjére is, például nemrégen egy budapesti klubban sikerült találkoznunk vele, néhány kérdés erejéig szóra bírtuk a frontembert.

Milyen érzés, hogy egyre több koncertet adhadtok, csak áprilisban rögtön kettőt is?

Tényleg egyre több lehetőséget kapunk, ami nagyon pozitív, hiszen a koncerteken kel életre amit a próbákon gyúrunk. Nem beszélve arról, hogy egy jó koncert a közönségnek és nekünk is nagy élmény.

A feol.hu-n olvastam Keserű Zsolttal, az alapítótaggal egy interjút, ahol azt nyilatkozta, „Laciéknak tehát nincs közös múltja, csak jelene, és a jövőben pedig igyekszenek elkerülni a rockzene közhelyeit”. Milyen visszajelzéseket kapsz, sikerül beteljesíteni ezt a célkitűzést?

Úgy érzem előre léptünk, tényleg egyre többen hallanak rólunk. Ami a visszajelzéseket illeti, senkitől nem várjuk el, hogy kritika nélkül szeresse a zenénket, azt viszont bátran állíthatom, hogy kaptunk már elismerő biccentéseket a hangzásra, dicsérték a játék dinamikáját és a szövegvilágot is.

Azt olvastam, május 5-én Veszprémben, a sokak által ismert és kedvelt szórakozóhelyen, a Szigonyban fogtok fellépni. Tervben volt a „hazatérés”? Milyen fogadtatásra számítasz hazai terepen?

Jó ideje szeretnénk már Veszprémben játszani, kellemes emlékek kötnek a városhoz. Nagyon örülünk a lehetőségnek, innen is „nagyköszi” a szervezőknek.

Remélem régi ismerősök és barátok is eljönnek megnézni minket. Kiderül mekkora tapsot kapunk, mi biztosan odatesszük magunkat.

Fotó: veol.hu

Új EP-vel jöttök ki hamarosan. A veszprémi fellépés előtt tervezitek bemutatni nagyközönségnek az új dalaitokat?

Mindenképp az lenne a cél, hogy még a veszprémi fellépés előtt kikerüljenek a dalok.

A L A C I É K együttes látszólag szép ívet kezd befutni, sok koncert, új dalok, talán még új klip is? Sok munkát áldoztok rá, hogy az együttes sikeres lehessen?

Van benne munka bőven. Félállásnak még nem nevezném, de nem telik el nap, hogy ne gondoznánk Laciék kertjét. Rengeteg kisebb-nagyobb dolog és ügy van, amikhez a zenekar tagjai pont úgy, mint a dalok és a hangzás esetében, hozzá teszik a magukét. Mostanra összeállt egy komplett program, készül az új vizuál.

Mik a távolabbi terveitek az együttessel?

Szeretnénk minél több helyre eljutni élőben és örülnénk, ha egyre több embernek játszhatnánk, pl. olyan hangulatos fesztiválokon és klubokban, mint a Fishing avagy a Szigony. Későbbiekre tervbe van egy komolyabb hanganyag elkészítése is, de mindent a maga idejében.

 

L A C I É K koncertek a nyáron:

SZIGONY, Veszprém (Megyeház tér 2.) – Május 5.

Kezdés: 21:00 A belépés ingyenes!

Fishing on Orfű, Orfű (PMFC színpad) – Június 20.

Kezdés 16:40

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában