Színpompás alkotások készültek

2018.05.30. 19:38

Közel 250 pályamunka érkezett az Én házam – Én tornyom – Én városom rajzversenyre

Idén is helyi diákok rajzait vetítik a városháza és a tűztorony falára a Rozé-, rizling- és jazznapok estéin.

Marton Attila

Mészáros Zoltán és Porga Gyula polgármester adta át a díjat az egyik nyertes alkotónak, Anczman Katalinnak Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Én városom rajzpályázatot harmadszor írták ki a VeszprémFest szervezői. A kiírás szerint az volt a diákok fel-adata, hogy Veszprém két ikonikus épülete, a tűztorony és a városháza homlokzatát díszítő egyedi rajzot vagy festményt készítsenek. Mészáros Zoltán, a fesztivál ügyvezető igazgatója a napokban tartott díjkiosztón elmondta, közel 250 pályamunka érkezett be, amelyből szakértő zsűri – Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója, Környei Ágota festőművész, Dohnál Szonja művészettörténész – választotta ki a nyertes alkotásokat.

Mészáros Zoltán és Porga Gyula polgármester adta át a díjat az egyik nyertes alkotónak, Anczman Katalinnak Fotó: Balogh Ákos/Napló

Hegyeshalmi László, a zsűri elnöke kiemelte, a pályaművek között akadt, amely történetet beszélt el, más alkotók geometriai formákat használtak, sok munkán növény- és állatábrázolások jelentek meg. Mindegyik alkotásban közös, hogy rendkívül színes és jókedvet áraszt. A zsűri épületenként a legjobb tíz alkotást választotta nyertesnek. A győztes műveket a július 6. és 15. között tartó Rozé-, rizling- és jazznapok egy-egy estéjén vetítik a városháza vagy a tűztorony falára.

A Veszprémen kívüli művészeti iskolákból érkezett tíz legjobb pályamunka alkotója különdíjban részesült. A nyertes alkotásokból a városháza előtti téren nyílt kiállítás. A díjazottak értékes nyereményeket, például állatkerti és kalandparki belépőjegyeket, ajándék- és vásárlási utalványokat, színházbérleteket vehettek át, valamint minden pályamunkát bekereteztetve kaptak vissza alkotóik a szervezőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában