Múlt a jelenben

2018.05.06. 14:11

Német népviseletben töltöttek egy napot Balatoncsicsón

Vegyük fel egy hétköznapon a német népviseletünk egy darabját, és tegyünk ünneppé egy átlagos pénteket!

Molnár Sándor

Fotók: Dombi Gábor

Idézzük meg őseink emlékét és mutassuk be örökségünket a mindennapokban! – erről szól a Tracht Tag. A Nivegy-völgyi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 39 tanulója, valamint hét pedagógusa is csatlakozott a Zentrum, vagyis a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ felhívásához, és részesei voltak a már negyedik alkalommal szervezett Tracht Tag-nak.

A német nemzetiségi népviselet napjának az a célja, hogy különleges módon emlékezzenek meg az elődökről egy adott napon, szerte az országban.

A programot szervező Tihanyiné Baki Zsuzsanna elmondta, hogy az iskola szerencsés helyzetben van, mert nagyon sok népviseleti ruhával rendelkeznek. A beöltözött alsós és felsős gyerekeknek énekléssel és sváb táncházzal egybekötött programot szerveztek, amelyen mindenki nagyon jól érezte magát.

Fotók: Dombi Gábor

A nap során készült fényképeket és videókat pedig beküldték a Zentrumnak – ezzel is jelezve, hogy emlékeznek az elődökre és őrzik a hagyományokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában