tizenegy ajánlás

2018.06.15. 18:28

Jókai-értékekkel bővült a pápai értéktár

A települési értéktárbizottság pénteki nyilvános ülésén elfogadta a Pápai Művelődéstörténeti Társaság (PMtT) öt, Jókai Mórhoz kapcsolódó javaslatát.

Laskovics Márió

Az öttagú települési értéktár-bizottság egyhangúlag fogadta be az öt, Jókaihoz kötődő értékjavaslatot Fotó: Laskovics Márió / Napló

Mátyus Aliz, a PMtT alelnöke elmondta, a Klára-ház, Jókai Mór lakóhelye című javaslatot Mezei Zsolt helytörténész, a Pápai Református Gyűjtemények (PRGY) könyvtárvezetője, a pápai református kollégium képzőtársaságát, valamint a pápai reformkori kaszinót Hudi József helytörténész, a PRGY levéltárvezetője, H. Szabó Lajos Pápa város jeles díszpolgárai a 19. században című könyvét Mátyus Aliz író, szerkesztő, szociológus, illetve Váli Mari (Jókai unokahúga) visszaemlékezéseit pedig Németh Tibor helytörténész terjesztette elő.

Az öttagú települési értéktár-bizottság egyhangúlag fogadta be az öt, Jókaihoz kötődő értékjavaslatot Fotó: Laskovics Márió / Napló

Mátyus Aliz megjegyezte, a közelmúltban összesen tizenegy ajánlást nyújtottak be, s a PMtT által generált értékekből kilenc az idei városi Jókai-emlékév apropóján a nagy mesemondóhoz kötődik. Hozzáfűzte, a PMtT valamennyi értéktárba vett értékkel továbbfejlesztve, használva, hagyományaiból közösséget formálva foglalkozna.

Mint megtudtuk, a bizottság a további javaslatokat várhatóan egy hónap múlva tárgyalja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában