Mindenkihez szól a fiatalok és a zene nyelvén

2018.06.14. 14:00

Korunk problémáival foglalkozik az Engedjük el! című musical

A Fortuna Színjátszó Egyesület írta az Engedjük el! című musicalt, melyet a tagok nemrég a Hangvilla színpadán mutattak be. Az amatőr színészek a Honeybeast zenekarral együttműködve tizennyolc dalt dolgoztak fel a darabban.

Leitner Vera

A musical a színház, a hírnév, a kudarc, a halál és a szerelem színpadon újra és újra előkerülő, ám aktualitásából soha nem veszítő témaköreit járja körül az Engedjük el! című musical, melyet múlt szombaton láthattak a nézők a Hangvillában. Az eplényi központú Fortuna Színjátszó Egyesület első saját, kétfelvonásos musicaljét Magyar János, az egyesület elnöke rendezte, a darab pedig tizennégy éves kor felett elsősorban a 18–40 éves korosztályt, a Honeybeast munkásságát kedvelőket szólítja meg, illetve mindazokat, akiket foglalkoztat korunk kérdése: vajon az emberi kapcsolatok fontossága végleg leértékelődött-e a XXI. században?

A musical főbb szerepekben a nézők Bach-Izsa Reginát (Zsani), Birkás Zsófiát (Szandra), Fiskál Diánát (Barbi) és Biró Kristófot (Dominik) láthatták, de üdítő színfoltja volt az egyébként komoly emberi kapcsolatokra, olykor drámai élethelyzetekre fókuszáló eladásnak Pénzes Rebeka (Gizi), aki a színházi takarítónő szerepében egy-egy hangsúlyosabb jelenet után felbukkant a színen.

 

Az előadást létrehozó csapat 2004-ben jött létre Eplényi Ifjúsági Színjátszó csoport néven és 2011 szeptemberében vált egyesületté. A jelenleg Fortuna Színjátszó Egyesület néven, tizenhét fővel működő csapatból nyolc színész és négy táncos lépett színpadra a Hangvillában. Az egyesület tagjai elhivatottságból, szabadidejükben foglalkoznak tánccal, zenével, színjátszással, palettájukat számos előadóművészeti műfaj színesíti, ám az Engedjük el! a csapat első, saját szöveggel, történettel bíró, kétfelvonásos nagymusice, mellyel a közönség elé álltak. A Fortuna Színjátszó Egyesület tavaly készítette el a produkciót a nagy sikerű Honeybeast együttes dalainak felhasználásával, a zenéhez Bíró Kristóf és Magyar János közösen írt szövegkönyvet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában