Csermák Antal Zeneiskola nyugalmazott igazgatója

2018.06.28. 07:00

Rangos kitüntetést vehetett át Ötvös Károly

Ötvös Károly, a veszprémi Csermák Antal Zeneiskola nyugalmazott igazgatója rangos szakmai kitüntetést vett át Budapesten.

Napló-információ

 Ötvös Károly (középen) a díjazottak között Fotó: Zeneiskola

A Kodály-iskolák Országos találkozóján, a Budapest Music Centerben átadták a Magyar Művészetoktatásért Plakettek egyéni és intézményi díjait.

A Magyar Művészetoktatásért Díj alapításával (2001) a művészetoktatásban érdekelt két országos szervezet, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége (MZMSZ) és a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (MZTSZ) a szakma megbecsülését és értékítéletét kívánta kifejezni azon iskoláknak és pedagógusoknak, akik különösen sokat tettek a magyar művészeti nevelésért, a zenei oktatásért, akik évtizedeken keresztül színvonalas munkájukkal, eredményeikkel az oktatás élvonalában tudtak maradni.

Ötvös Károly, a veszprémi Csermák Antal Zeneiskola nyugalmazott igazgatója a művészeti nevelés-oktatás terén kifejtett több évtizedes kiemelkedő színvonalú és eredményes munkájáért átvette a Magyar Művészetoktatásért Díjat. A díjat Jakabné Muity Mária, az MZTSZ Zenepedagógus Tagozatának elnöke és Ember Csaba, MZMSZ elnöke adták át.

Ötvös Károly (középen) a díjazottak között Fotó: Zeneiskola

Ötvös Károly zenei tanulmányait a Csermák Antal Zeneiskolában végezte. Előbb zongorázni tanult, majd magánének szakon folytatta tanulmányait. Tanári diplomáját a debreceni zeneművészeti főiskolán szerezte meg. 1979-ben költözött vissza szülővárosába és lett a Csermák Antal Zeneiskola magánének-tanára. 1994-ig Káté István igazgató munkáját segítette igazgatóhelyettesként, majd ezt követően 1994 és 2012 között igazgatóként irányította a zeneiskola munkáját.

Munkássága során díjakat és alapítványokat alapított. Magánének-tanárként országosan és Európa-szerte híres művészeknek alapozta meg a pályáját. A zeneoktatás iránt mélyen elkötelezett Ötvös Károly nyugalmazott igazgató harmincnyolc éven át szolgálta tudásával Veszprém város kulturális életét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában