zene

2018.06.17. 08:00

Újra templomi hangversenyek Szentbékkállán

A hagyományos templomi nyári komolyzenei koncertsorozat június 30-án kezdődik.

Tóth B. Zsuzsa

A templomi komolyzenei koncertek minden évben vidékről is vonzzák a látogatókat Szentbékkállára

A település barokk temploma az idei nyáron immár 11. alkalommal ad helyet a klasszikus zene magyarországi élvonalát képviselő művészek fellépé-seinek. Június 30-tól szeptember elsejéig szombat esténként 18.30-tól tíz alkalommal élvezheti mindenki a komolyzene legkiválóbb hazai művészei játékát a Káli-medence egyik legkisebb és legszebb falujában.

A templomi komolyzenei koncertek minden évben vidékről is vonzzák a látogatókat Szentbékkállára

A szombat esténként hallható klasszikus remekművek és a fellépő művészek, a Nemzeti Filharmonikusok művészei és más világhírű muzsikusok bemutatását a konferanszié szerepében Kovács Géza, a Magyar Rádió Zenei Együttesek igazgatója látja el. A koncertek zenei szak-értője Detvay M. Marcella. A koncerteket követően a közönséget borkóstolóra várják a helyi gazdák. A nyitókoncerten a Budapest Clarinet Quartet lép fel, egy hét múlva a Magyar Vonóstrió, majd Prokofjev-estre várnak mindenkit július 14-én. A nyár folyamán még fiatal művészekkel, orgonára és brácsára írt mesterművekkel is találkozhatnak az érdeklődők. Lesz klasszikus est, hegedűvarázslat, fellép a müncheni Bach kamarakórus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában