Örök érvényű történet

2018.07.27. 10:00

Fesztiválhangulatot teremt Ajkán a Pannon Várszínház

Igazi fesztiválhangulatot teremt a Pannon Várszínház a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadásával szombaton este 21 órától az ajkai Kristályfürdőben, a Városi Strand és Élményfürdő területén. Bár lesz pad és lelátó, a lehetőség mégis mindenki számára adott arra, hogy akár egy pokrócra leheveredve úgy érezhesse, ő is az egykori montanai fesztivál részese.

Borsos Renáta

A mai napig aktuális darab egyik kulcsfigurája Eszter, akit Kovács Ágnes Magdolna alakít Fotó: Pannon Várszínház

A produkciót a rendező, Vándorfi László 1995-ben állította először színpadra Veszprémben, a Petőfi Színházban. Ebben az emblematikus előadásban indult el Gazdag Tibor és Novák Péter énekes-színészi karrierje. A Pannon Várszínház tíz év múlva ismét bemutatta a darabot, amit hosszú ideig műsoron tartott. Az első magyar rockmusical 45. évfordulója alkalmából idén áprilisban újra színpadra állították Gazdag Tiborral (József) és Novák Péterrel (Manuel) a főszerepben.

A mai napig aktuális darab egyik kulcsfigurája Eszter, akit Kovács Ágnes Magdolna alakít Fotó: Pannon Várszínház

A színház teljes társulata, kiegészülve további harminc szereplővel monumentális erővel bíró színpadi jelenlétet alkot. A műben felvetett társadalmi problémák 45 év után ma is aktuálisak. A darab konfliktusai azóta inkább csak mélyültek. A külföldre szakadt magyarok identitásválsága, a faji és nemi másságok, a drog- és alkoholproblémák megoldatlansága, az erőszak kezelhetetlensége, a fiatal generáció útkeresése egész Európát érintő társadalmi problémákká nőttek. Mindezekről szólnak a Déry Tibor kisregényéből Pós Sándor által színpadra alkalmazott szövegek, Presser Gábor zseniális zenéjével és Adamis Anna máig feledhetetlen dalszövegeivel együtt.

A látványos előadás főbb szerepeiben továbbá Kovács Ágnes Magdolnát, Pap Líviát, Koscsicsák Andrást, Oravecz Editet, Kiss T. Istvánt, Egyed Brigittát, Lenchés Mártont, Molnár Ervint, Keresztesi Lászlót, Szelle Dávidot, Farkas-Csányi Attilát, Gönczi Jakabot, Szente Árpád Csabát láthatják a nézők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában