Bitva menti népek bulija

2018.08.29. 14:00

Bitva Party: Sertés-, birka- és kakaspörköltet is kóstolhattak a jelenlévők

Több ezren választották kikapcsolódásként a Bitva patak menti települések harmadszor megrendezett kulturális találkozóját, a háromnapos Bitva Partyt, melyen a házigazda község falunapját és búcsúját is megtartották.

Polgár Tibor

A Bitva Partyról a néptánc sem hiányzott Fotó: nyárádi önkormányzat

Idén nyolc falu képviseltette magát

A nyárádi önkormányzat 2016-ban hívta életre a Bitva Partyt, hogy közös rendezvényt szervezzen a névadó patak menti 12 település számára. A nagyszabású eseményen idén nyolc falu képviseltette magát, továbbá jelen volt a vendéglátókkal testvértelepülési kapcsolat kiépítésén munkálkodó felvidéki Csiliznyárád delegációja is. A változatos, gazdag programkínálatot szemléltetve címszavakban, a teljesség igénye nélkül van lehetőségünk megemlíteni néhányat a jó pár zenés, táncos, énekes színpadi műsor, valamint sport- és egyéb kísérőrendezvény közül. A mulatság labdarúgótornával és főzőversennyel indult, utóbbira 18 csapat nevezett. Többek között készült sertés-, birka- és kakaspörkölt, a mintegy ezer adag étel pedig mind elfogyott. A gasztronómiai megmérettetés zsűrijét Áldozó Tamás pápai polgármester és Lukács Attila hatósági állatorvos alkotta.

Sport és operett, szentmise és koncertek

Nosztalgikus találkozót tartottak a 1960-as évek első felében kiemelkedő sikereket elérő, nyárádi és pápai kötődésű női kézilabdacsapat tagjai, illetve a 2000-es esztendők nyárádi labdarúgói. A háromnapos buli nyitányának délutánján egyebek mellett extrém terepjárók bemutatója és Bitva-parti települések kulturális csoportjainak fellépései szerepeltek a kínálatban, az esti operettshow-t Détár Enikő neve fémjelezte.

A Bitva Partyról a néptánc sem hiányzott Fotó: nyárádi önkormányzat

Másnap délelőtt búcsúi szentmisét celebráltak a nyárádi katolikus templomban, 16 órától pedig például Greznár Zoltán zenekarának, a Nyárádi Néptánccsoportnak, valamint Pap Rita és Bodnár Attila műsorának tapsolhatott a közönség. A zárónapon államalapító Szent István király ünnepét tartották a közösségi ház udvarán kenyérszenteléssel, emellett koncertek és zenés-irodalmi összeállítás is színesítette a megemlékezést. A kísérőprogramok között volt vidámpark, vadászati és esküvői fotókiállítás, nyárádi fürjtojások kóstolója, továbbá helyi termékek bemutatója és vására.

Jövőre is háromnapos lesz

Pajak Károly, Nyárád polgármestere a Naplónak nyilatkozva elmondta: pályázati forrásból, támogatók felajánlásaiból és önerőből valósították meg a III. Bitva Partyt, amely a színvonal, a hangulat, a látogatottság tekintetében egyaránt kiválóan sikerült, és a rendezvényt jövőre is háromnaposra tervezik. A falu következő programja a nagy múltra visszatekintő Nyárádi Krumplifesztivál lesz szeptember 29-én, szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában