Kimagasló sikerek

2018.08.17. 07:00

Díjakat is átadtak a Pannon Várszínház évadzáróján

Közel megduplázta nézőszámát a tavalyi évadhoz képest a Pannon Várszínház.

Leitner Vera

Vándorfi László, Bakonyi József és Ferenczy Gábor az évadzáró tájékoztatón

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az elképesztő sikerekről a teátrum vezetője a csütörtöki évadzáró eseményen számolt be, ahol szakmai és közönségdíjakat is kiosztottak.

A Bűn és bűnhődés című regény színpadi adaptációjára a legbüszkébb

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója a 2018–19-es évadról elmondta, az öt új nagyszínházi darab közül azok sikere miatt – a Mágnás Miska operettkomédia, a Jövőre veled ugyanitt című romantikus komédia, a Janika című komédia, a Bűn és bűnhődés színpadi változata és a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című magyar rockmusical – egyik előadás sem kerül le a színház műsoráról a következő évadban. A színházigazgató bevallotta, a 2017–18-as évadban a Bűn és bűnhődés című regény színpadi adaptációjára a legbüszkébb, egyrészt azért, mert az a változat itt került először színpadra, másrészt azért, mert a társulat valamennyi tagja kiválóan helytállt a rendkívül összetett szerepekben.

Vándorfi László, Bakonyi József és Ferenczy Gábor az évadzáró tájékoztatón
Fotó: Penovác Károly/Napló

Az igazgató elmondta, a tavalyi évadhoz képest 199-ről 217-re nőtt az előadásaik, 51 772-ről 92 659-re a nézőik, 34-ről 42-re nyári előadásaik, 7321-ről 15 671-re nyári előadásaik nézőinek száma. Vándorfi László a rendkívüli sikereknek örvendő A Pál utcai fiúk című musical kapcsán elmondta, augusztus 31-éig összesen 64 előadást mutattak be 28 831 néző előtt.

Folytatódik a munka

– A következő szezonban sem engedhetjük el magunkat, egyrészt, mert nehéz előadásokról van szó, de a saját magunk által állított mérce talán még magasabb, hiszen egyre jobb színésznek, színházi műszaknak, irodai munkatárs­nak kell lenni. Megbecsüljük a szakmánkat, alázatosak vagyunk a hivatásunk, közönségünk iránt – nyilatkozta a színház igazgatója. Az évad végén búcsúzott a társulattól Lenchés Márton és Farkas-Csányi Attila, akik eddig játszott szerepeikben továbbra is láthatók lesznek. Az idei évadban bemutatott előadások közönségdíját a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról kapta, a színészek közül az első helyre Pap Líviát, a másodikra Szelle Dávidot, a harmadikra Molnár Ervint szavazta a közönség.

A színházvezetés által adományozott szakmai díjat Kovács Ágnes Magdolna és Koscsisák András vehetett át, a színház régi támogatója, Bakonyi József pedig Kovács Ágnes Magdolnát és Szente Árpád Csabát, Oravecz Editet és Keresztesi Lászlót részesítette elismerésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában