sokfélét alkottak

2018.08.25. 18:00

Kiállítás Balatonfüreden: hagyjuk, hogy a művész utat találjon hozzánk

Minden műalkotásnak van története, játsszunk vele, engedjük be az egészet, hagyjuk, hogy a művész utat találjon hozzánk!

Kovács Erika

Így ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a Kollektív Tárlatot Kéri Kitty színművész, a Kisfaludy Színház igazgatója Balatonfüreden, a Kisfaludy Galériában, a pénteki megnyitón.

Méltatta a tárlat apropóján megjelent katalógust Bóka István, Balatonfüred polgármestere. Azzal érvelt, hogy ezzel évtizedek múltán is láthatják majd utódaink azt, milyen nagyszerű művészek alkottak a városban és környékén, közülük 35 művész munkáit a tárlaton megnézheti a közönség.

Párhuzamot vont a kiállítás mottója, a művek és a közönség között Kéri Kitty megnyitójában. A művész-tanár arról beszélt, hogy a kiállított és különféle műfajban készített 59 munka megtekintésekor érdemes figyelni a tárlat mottójára, amit ezúttal József Attila: Ars poetica című költeményének egy sora ihletett, miszerint „Az idő lassan elszivárog”. A művész ennek kapcsán azt javasolta, hogy a műalkotások megtekintésekor az ember hagyja kívül gondolatait, gondjait, csöndben csak a kiállított művekre figyeljen, adjon időt saját magának, illetve annak, hogy a pillanat, illetve a művek megérintsék.

– Minden műalkotásnak van története, játsszunk vele, engedjük be az egészet, hagyjuk, hogy a művész utat találjon hozzánk! – fogalmazott Kéri Kitty. Úgy mondta, egy-egy mű megtekintésekor két perc lehet semmi és lehet minden, attól függően, hogy az ember mennyire képes megfogni egy pillanatot, ami aztán később akár egész életén át elkísérheti. – A kép, az emlék mindig velünk marad, hiszen az idő úgyis lassan elszivárog, utalt a kiállítás meghatározó gondolatára a művész.

A tárlatot szeptember 29-ig tekinthetik meg az érdeklődők a galériában, nyitvatartási időben, 12 és 18 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában