Pápa

2018.08.18. 11:30

Nagy változások előtt áll a Pegazus Színház

A nyári időszak sem telik eseménytelenül a Pegazus Színháznál, sőt, jelentős változások előkészítésén dolgozik a népszerű pápai teátrum vezetése.

Polgár Tibor

Az már biztos, hogy két színész, Gracza Virág és Katona Anikó távozik a Pegazustól, a helyükre két új munkatársat keresnek a színház társigazgatói, Sarkadi Nagy László és Végh Zsolt. Egészen pontosan az egyik új színészkollégát már megtalálták, egyúttal folyamatosan zajlanak a másik üres pozícióra jelentkezők meghallgatásai.

Általában 15-20 fiatal jelentkezik

A társulat vezetőitől megtudtuk, amikor álláshirdetést tesznek közzé színész munkakörre, általában 15-20 fiatal jelentkezik náluk, ám a tapasztalataik szerint csupán két-három próbázó akad, aki várhatóan megállná a helyét a Pegazusnál. Mint mondták, a legtöbbekből a spirituszt, a valódi érzelmek előadásához szükséges tüzet hiányolják, de ettől függetlenül időről időre szívesen átadják a több évtized alatt összeszedett színházi tudásukat, tapasztalatukat a teátrumukhoz csatlakozó színészpalántáknak. – Aki érez magában ambíciót, indíttatást, bátran jelentkezzen hozzánk színésznek! Ugyanígy várjuk a leendő játékmestereket az Esterházy-kastélyba, egy hasonlóan érdekes, de könnyedebb munkakörbe – nyilatkozta a Naplónak Sarkadi Nagy László.

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Lehetőség lenne a színház továbbfejlesztésére

Végh Zsolt előretekintve megjegyezte, már jó ideje tervezik a Pegazus Színház szervezeti, működési átalakítását, amit az idei nyáron elkezdtek megvalósítani. A részletekkel kapcsolatban egyelőre annyit árult el: változtatnának a teátrumot működtető cég jogi státuszán, hogy ezáltal pályázati lehetőségekkel is élhessenek, fogadhassanak támogatásokat, például a társasági adóval kapcsolatos felajánlásokat. Ennek nyomán lehetőség lenne a színház továbbfejlesztésére, a társulat létszámának és előadásszámának bővítésére. – Nem panaszkodhatunk, a színházunknak jó híre van és nagyon sok felkérést kapunk. Felnőtteknek szóló előadásokat is szeretnénk színpadra állítani, de a jelenlegi létszámmal nem tudunk többet vállalni, előrelépni. A terveink szerint a közeljövőben három színésszel, két díszítővel és egy irodai ügyintézővel bővítenénk a Pegazust. Továbbá elindítanánk egy színészképzést, ami elsősorban a középiskolásokat célozza meg – fűzte hozzá Végh Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában