nyugdíjas klubok

2018.08.25. 08:00

Szépkorúaknak rendeztek fesztivált Herenden

Több mint 600 fő részvételével rendezték meg az első Szenior Találkozót, amelyen 37, zömében nyugdíjasok alkotta, megyebeli csoport lépett fel. A színpadon énekeltek, verseltek, táncoltak és még színjátékot is előadtak a szépkorúak.

Molnár Sándor

Fotó : Molnár Sándor/Napló

Zsúfolásig megtelt a Fischer Mór sétányon felállított sátor és környéke pénteken. A megye minden pontjáról érkeztek nyugdíjas klubok, hogy délelőtt 11 órától késő délutánig, fellépésükkel színesítsék az első ízben megrendezett találkozót. A rendezvény házigazdája a Kultúr Porta Egyesület volt, a szervezésben a Bakony-Balaton Régió ifjúságáért Alapítvány segédkezett, a fesztivál kezdeményezője és támogatója pedig Ovádi Péter országgyűlési képviselő volt.

Fotó : Molnár Sándor/Napló

Azért hívtuk életre ezt a rendezvényt, hogy legyen egy generációkon átívelő fesztivál, hiszen voltak olyan társulatok, akik az unokákkal együtt léptek fel. Fontos volt még a hagyományok ápolása és a harmadik célunk pedig az volt, hogy még jobban erősítsük a nyugdíjas klubok kohéziós erejét, közösségét – mondta el Ovádi Péter, a rendezvény fővédnöke. Szólt arról is, hogy próbáltak egy nagyon széles spektrumot megszólítani és örülnek annak, hogy ekkora érdeklődés van a rendezvény iránt, hiszen a megnyitón több mint 600-an voltak. A térségi Szenior Találkozót hagyományteremtő szándékkal indították útjára. Az első rendezvényen 37 csoport lépett színpadra, akik zenével, verssel, tánccal, vagy színjátékkal szórakoztatták a közönséget.

A csoportok után nagysikerű koncertet adott Bangó Margit, majd kisorsolták a következő házigazdát, mivel a fesztivál helyszíne évente változik majd. Azok közül a települések közül választottak, akik a fellépésük során a polgármesterüket is színpadra szólították és valamilyen formában bevonták a műsorukba. Nyolc település pályázhatott így, akik közül Kislődöt sorsolta ki Ovádi Péter, ezért hozzájuk került a herendi porcelánból készült Szenior vándorkupa és jövőre ők rendezhetik meg a szépkorúak fesztiválját a megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában