egygitáros minifesztivál

2018.09.13. 14:00

A Családi kör is nagy sikert aratott Hangácsi Márton koncertjén

Az egyszemélyes zenekar, Hangácsi Márton adott koncertet a Pannon Egyetem Egygitáros minifesztiválja keretében kedd este az egyetem E épületének kamaratermében.

Leitner Vera

Hangácsi Márton, az egyszemélyes zenekar a minifesztiválon

Fotó: Penovác Károly/Napló

A looper (digitális felvevőeszköz, mely képes a lejátszott hangokat, zenerészleteket felvenni, tárolni és azonnal visszajátszani) segítségével egyszerre több, saját szólamot felvonultató zenész keddi koncertjén angol nyelvű, saját dalokat adott elő.

Hangácsi Márton, az egyszemélyes zenekar a minifesztiválon Fotó: Penovác Károly/Napló

A javarészt a dalszerző-énekes új, első nagylemezén (My True Fairy Tale) megtalálható számok mellett egy magyar nyelvű különlegesség is felcsendült.

Az Arany János 200 emlékév alkalmából a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program korábbi díjazottjai – köztük Hangácsi Márton – ugyanis lehetőséget kaptak, hogy mai hangon szólaltassák meg a költő egy-egy, hozzájuk közel álló művét.

 

A 2017-ben CD-n és digitálisan is megjelenő Arany Lemezre a tíz legjobban sikerült feldolgozás került fel, így Hangácsi Márton Családi köre is, mely kedd este az Egygitáros minifesztivál közönségét is elbűvölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában