Huszonegy év után újra Nyitott ablak

2018.09.28. 16:00

Pénteken bemutató a Petőfi Színházban

Veszprém Nóti Károly–Fényes Szabolcs–Szenes Iván Nyitott ablak című zenés játékát Szilágyi Tibor rendezésében ma este mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház.

Balla Emőke

A boldog békeidőkben játszódik a darab. Szilágyi Tibor rendezte a zenés játékot Fotó: Penovác Károly

Nóti Károly a harmincas évek legjobb vígjáték-kabaré szerzői közé tartozott. Nyitott ablak című darabja a boldog békeidők végén játszódik. Központi figurája egy Novotny nevű baka, akinek egyik bajtársa egy éjszaka bemászik a polgármester szakácsnőjének nyitott ablakán, és ennek következménye egy kisbaba.

Az apaságot a tettes nem vállalja, ebből származnak a bonyodalmak, amelyek közepén Novotny mindent és mindenkit összekever.

Az előadást huszonegy évvel ezelőtt mutatta be a Veszprémi Petőfi Színház, most újra műsorra tűzi. Nem nosztalgia lesz, nyilatkozta a produkció rendezője, a Kossuth-díjas Szilágyi Tibor. – Nóti Károly, Fényes Szabolcs és Szenes Iván műve nagyszerű bohózat, amit komolyan kell játszani, miközben a közönség hahotázik. Huszonegy évvel ezelőtt ez sikerült Veszprémben, és biztos vagyok benne, hogy most is így lesz – mondta.

A boldog békeidőkben játszódik a darab. Szilágyi Tibor rendezte a zenés játékot Fotó: Penovác Károly

Novotnyt Gaál Attila Csaba alakítja, aki első főszerepére készül Veszprémben.

– Eleinte drámai produkciókba osztottak be az egyetemen, de egy előadáson kiderült, hogy jól áll nekem a kabaré is. Szilágyi Tibor erősen irányított, és már a próbafolyamat elején megtaláltuk a közös hangot.

A Nyitott ablak díszleteit Perlaki Róbert, a jelmezeket Libor Katalin tervezte, a koreográfus Hábel Ferenc, a zenei vezető Fekete Mari és Teleki Gergő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában