Kedvezményes belépő mesés porcelánok közé

2018.10.24. 07:00

Különleges szépségek olvasóinknak féláron

Fél áron vásárolhatnak belépőjegyet megyekártyával rendelkező olvasóink október 27-én a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Porcelanium Látogatóközpontjába a Múzeumok hónapja elnevezésű akció keretében.

Molnár Sándor

Szombaton 9.30 és 18 óra között jelentős kedvezménnyel látogathatnak el lapunk előfizetői a Porcelanium Látogatóközpontba, ahol a Minimanufaktúrában és Porcelánművészeti Múzeumban a porcelánok világába tehetnek kirándulást. A Minimanufaktúrában a Herend-film megtekintése után idegenvezetők kísérik körbe a vendégeket. A manufaktúra kicsinyített mása ez, az ősi tudás hona: itt öltenek testet a filmen látottak és hallottak.

A porcelánkészítés rejtelmeibe pillanthatnak be itt a látogatók és a herendi porcelán születésének minden mozzanatát nyomon követhetik: a korongozás, a porcelánrózsa-készítés, a kosárfonás éppúgy megtekinthető, mint a művészi porcelánfestés. Aki pedig – ha csak egy rövid időre – maga is porcelánkészítővé szeretne válni, kézbe foghatja a nyers porcelánmasszát vagy a festőecsetet, a műhelyek teret adnak az alkotásnak. A világ legnagyobb herendi kincsestára a Porcelánművészeti Múzeum, amelynek állandó gyűjteményes és minden évszakban megújuló időszaki kiállításai bemutatják a manufaktúra fejlődéstörténetét.

A Minimanufaktúra és a Porcelánművészeti Múzeum együtt, kombinált belépővel, megyekártyával fél áron látogatható ezen a szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában