Előrevetett jövőkép

2018.10.04. 18:54

Összművészeti alkotóműhellyel zárult Veszeli Lajos kiállítása

Hegedű- és gitárszótól, zongorajátéktól volt hangos péntek délután a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum, mely Veszeli Lajos Változatlan változó című kiállításának zárórendezvényeként szervezett összművészeti alkotóműhelyt.

Leitner Vera

A programot a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió növendékeinek szólótáncai színesítették

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Veszeli Lajos Változatlan változó című kiállítása idén május óta volt látogatható a múzeumban, akvarellek, olajfestmények mellett síkplasztikákat is megtekinthettek a művészetkedvelők. A tárlat Veszeli Lajos munkásságának javából merített, érdekes műfaji változatossággal mutatta be a kísérletező kedvű, kihívásokat vállaló művész alkotásait. A szellemi és műfaji sokszínűség ellenére a Balaton és a természet közös főszereplőként jelent meg a bemutatott művek többségében, hiszen Veszeli számára meghatározó élmény a tó ezer arca, örök sugárzása, változása.

A programot a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió növendékeinek szólótáncai színesítették Fotó: Balogh Ákos/Napló

A pénteki kiállítászáró finisszázs alkalmából különleges eseményt szervezett a Laczkó Dezső Múzeum: az épület emeletei, jelenleg látható tárlatai alkotó gyermekekkel teltek meg, a Balaton-parti művészeti műhelyek tanítványai festettek, zenéltek, táncoltak a délután folyamán a finisszázs alkalmából. A programon résztvevők felé Sz. Csordás Éva továbbította Czuczor Sándor, Európa Jószolgálati Nagykövete gondolatait, kiemelve, Balatonalmádi büszke lehet arra, hogy van egy Veszelije, de valamennyien hálával, elismeréssel adóhatunk az alkotó előtt, aki alkotásaival nemcsak a helyi közösség, de nemzeti, nemzetközi szinten is maradandó értékeket közvetít, őriz meg. A köszöntőt követően a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió növendékei – Bódiss Izabella, Benedek Bianka, Lacó Fruzsina – mutattak be szólótáncokat, majd a Vörösberényi Festőiskola 2018-as évfolyamának diákjai, valamin a Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola zenész növendékei a múzeum kiállításaiban láttak hozzá az alkotáshoz, a finisszázs második felében pedig Veszeli Lajos tartott tárlatvezetést saját kiállításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában