loncsosi esték

2018.11.26. 20:47

A drónokkal ismerkedhettek Várpalotán

A drónokkal, vagyis a személyzet nélküli légi járművekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők Eitner Tamás jóvoltából a Loncsosi Baráti Kör rendezvényén.

Szabó Péter Dániel

Eitner Tamás amatőr drónpilóta tartott előadást a Loncsosi Baráti Kör rendezvényén

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A Loncsosi esték rendezvénysorozat keretein belül megrendezett programon vetített képekkel és videókkal gazdagon illusztrált előadást hallgathattak meg a megjelentek.

Eitner Tamás amatőr drónpilóta tartott előadást a Loncsosi Baráti Kör rendezvényén Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– Igyekeztem összegyűjteni olyan információkat a drónokról, amelyek érdekesek lehetnek a Loncsosi Baráti Kör tagjai számára, a berendezés technikai születésének körülményeiről, újdonságairól, valamint a repülés gyakorlati szabályairól is. Érdekes videókat is bemutattam a hallgatóságnak, hiszen ez talán a legizgalmasabb a robotrepülőgépekkel kapcsolatban – mondta el Eitner Tamás amatőr drónpilóta.

A Loncsosi Baráti Kör programjainak hagyományosan otthont adó, a Tési-dombi volt Béke étteremben kialakított közösségi helyiségben Eitner Tamás előadásából kiderült, hogy a pilóta nélküli repülőeszközök története az I. világháború koráig nyúlik vissza, illetve az érdeklődők megtudhatták azt is, hogy hogyan vált a szigorú értelemben vett katonai fejlesztés elérhetővé a nagyközönség számára.

A civil szervezet hagyományainak megfelelően az előadás végén kötetlen baráti beszélgetésre, valamint az újbor minősítésére is sort kerítettek a megjelentek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában