többéves kutatómunka eredménye

2018.11.14. 11:00

Bemutatták a Nagy Háború szentgáli áldozatai előtt tisztelgő kötetet

Hegyi Sándor Ferenc nyugállományú repülő őrnagy, a Magyar Tartalékosok Szövetsége Veszprém Megyei Egyesületének tagja könyvet írt Szentgál és a Nagy Háború címmel.

Molnár Sándor

Földesi Ferenc hadtörténész, Hegyi Sándor Ferenc a kötet szerzője és Istvánfalvi Sándor polgármester a könyvbemutatón

Fotó: Somlai Veronika

A kötet bemutatóját a helyi művelődési házban tartották, ahol a szépszámú érdeklődő mellett megjelentek az író katonatársai, valamint irodalmárok, múzeumi szakemberek és történészek is a megyéből.

Földesi Ferenc hadtörténész, Hegyi Sándor Ferenc, a kötet szerzője és Istvánfalvi Sándor polgármester a könyvbemutatón Fotó: Somlai Veronika

Istvánfalvi Sándor polgármester köszöntőjét követően Földesi Ferenc nyugállományú ezredes, hadtörténész tartott ismertetőt a könyvről és megszületésének körülményeiről.

Később a kötet írója mesélt személyes indíttatásáról, arról a fényképről, amelyen dédapja szerepel egy bajtársával. Hegyi Sándor Ferenc megemlékezett a 153 elesett hős katonáról, a sérültekről, eltűntekről, akiket éveken át tartó kutatómunkával beazonosított és beleírt a kötetbe. A szerző, száz évvel a Nagy Háború befejezése után, némi megnyugvást adott ezzel a könyvvel az utódoknak és méltó módon tisztelgett az áldozatok emléke előtt.

A könyvbemutató végén a szentgáli születésű szerző dedikálta a könyvét
Fotó: Somlai Veronika

A könyvbemutató végén a szentgáli születésű szerző dedikálta a helyi lakosoknak a könyvét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában