elhunyt a pápai zenész

2018.11.28. 07:00

Charlie egész életét áthatotta a zene iránti szeretet

Hatvannyolc esztendős korában elhunyt Horváth Béla, a népszerű, sokak által Charlie-ként ismert pápai zenész.

Polgár Tibor

Horváth Béla (1950–2018) zenéjét pontos játék, tiszta hangzás jellemezte

Barátja, Magyari Jenő a lapunknak nyújtott visszaemlékezésében kifejtette: egykori zenésztársa a Horváth nevet szinte csak hivatalosként használta, mindenki inkább Bélának, Béla bácsinak, és amit nagyon kedvelt, Charlie-nak szólította. Nem kellett megjátszania az úriembert, őszinte és közvetlen egyénisége tiszteletet parancsolt. Nyíltan vállalt mindent, megvédte az arra érdemeseket, elutasította az érdemteleneket. Kedvelte az igaz embereket, támogatta az elesetteket, alázattal vállalta a közreműködést a Máltai Szeretetszolgálat tevékenységében.

Horváth Béla (1950–2018) zenéjét pontos játék, tiszta hangzás jellemezte

Magyari Jenő felidézte, Horváth Béla hamar elkerült szeretett szülőfalujából, Bakonytamásiból. A győri műszaki főiskolán tanult, majd pedig a háztartási készülékeket gyártó pápai vállalat, az Elekthermax technológusaként vált egyre kedveltebbé. Később a Hirtenberger autóipari cégnél egyszerre használta a német precizitást, az angol kreativitást, valamint a magyar tisztességet: követelt és adott. Nagyon kedvelte az angol nyelvet, művelte is, mert izgalmasnak találta, főként a sokat játszott dalok szövegei miatt. Egész életét áthatotta, meghatározta a zene szeretete és művelése. Tanulta a zenét, szerette a pontos játékot, a tiszta hangzást, hogy az ő szeretett közönsége mindig jobban örülhessen.

– Munka, próbák, színpad, utazás, tempó-tempó. Ehhez gyakran két ember is kevés. Ő boldogan vállalta a fellépést, akár egy kis faluban, akár a japán Fukuokában vagy a német Kalsruhéban tapsolt a nagyérdemű. A nagy csoda, a szeretett banda a Hobby együttes lett. Szervezett, intézkedett, zenélt. Szívesen játszott különböző zenészekkel, formációkban, őszintén segítette az énekes lányokat, és kitalálta a zenésztalálkozókat. Ment és töretlenül tette a dolgát, nem a sikert hajszolta, megelégedett egy baráti bólintással. Aztán derült égből odavert a villám: orvosok, diagnózisok, műtétek. Csak azt hallottuk, hogy komoly a helyzet. Azt mondta, nem adja fel, erősebb lesz a kórnál. Néha egészen jól volt, aztán sajnos ismét jött a megpróbáltatás. Reménykedtünk, bizakodtunk, és mégis elindult a teremtőjéhez. Charlie, boldog utazást, mert az illet téged! – fogalmazott Magyari Jenő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában