előadás sümegen

2018.11.04. 18:51

Csókay András agykutató a hit hatalmáról vallott

A sümegi művelődési központ Lélektani esték című előadás-sorozata első állomása Csókay András Prima Primissima-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével kitüntetett idegsebész, agykutató bemutatkozása volt.

Tóth B. Zsuzsa

Csókay András előadására megtelt a színházterem, de a következő két programra ugyancsak elfogytak a jegyek

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az előadót Szerencse Károlyné intézményvezető köszöntötte, és az orvos saját szavaival folytatva hozzátette, hogy hangsúlyoznia kell az ima hatását, ha sajnos ezért sokan megmosolyogják is.

Csókay András előadására megtelt a színházterem, de a következő két programra ugyancsak elfogytak a jegyek Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az imában az ember nemcsak a hit igazságát keresi, hanem a saját tudományának, munkájának, életének az igazságait is. Az összes sebészi ötletet, amiből aztán jó eredmény született a betegei számára, a nemzetközi és világsikereket mind az imának köszönheti. Az előadó az esten beszélt hitéről, saját isten­élményeiről, tudományról, házasságról, megpróbáltatásokról. Felhívta a figyelmet arra, hogy a rezidensek, orvosok számára nagyon fontos lenne az elhunytakon való boncolás, az azon keresztül történő tanulás. Ezenfelül a tanulás sem elegendő, a kreativitáshoz szükség van az intuícióra is, ami pedig gazdag belső világot feltételez, ez pedig Istenhez való odafordulásunkkal jön létre. Az Istennel való kapcsolat pedig legfőképpen a vele való beszélgetésben, vagyis az imádságban valósul meg. Fotókkal illusztrálta megrázó, személyes tragédiáját, afrikai missziós tevékenységét.

Rögös, hullámvölgyekkel tűzdelt életútjában mindig a hit hatalma diadalmaskodott. Vallja, hogy Istennel együtt minden lehetséges!

A Lélektani esték sorozat következő előadásán Zacher Gábor toxikológus beszél majd mindennapi függőségeinkről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában