Átvették aranydiplomájukat

2018.11.27. 20:00

Kimagasló elismerésben részesült a Padragi Bányász Férfikórus

A Budapesten rendezett Kodály Zoltán VIII. Magyar Kórusversenyen a Padragi Bányász Férfikórus Kanyárné Grünvald Petra karnagy vezetésével az egynemű karok kategóriában aranydiplomát és az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft. különdíját is elnyerte a közelmúltban.

Borsos Renáta

A Padragi Bányász Férfikórus a rangos Kodály Zoltán Kórushangversenyen aranydiplomát és különdíjat is nyert

Fotó: Futó Zoltán

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) rendezte magyar kórusok országos minősítő rendszerének legmagasabb szintű versenyén, a Kodály Zoltán VIII. Magyar Kórusversenyen összesen 11 kategóriában 27 énekkar, 1255 kórusénekes lépett dobogóra. A négynapos zenei rendezvényt nagyszabású nagydíjverseny és díjkiosztó zárta. A kórusversenyen rangos nemzetközi ítészek pontozták a tiszta intonálást, a hangzásminőséget, a kottahűséget, a stílusismeretet.

A Padragi Bányász Férfikórus a rangos Kodály Zoltán Kórushangversenyen aranydiplomát és különdíjat is nyert Fotó: Futó Zoltán

A Padragi Bányász Férfikórus egyesületi elnöke, Vági Károly a Naplónak elmondta, a határon túli magyarok lakta településekről, illetve Magyarországról és külföldről érkező zsűri egyöntetűen kiemelte a padragi férfikar fegyelmezett énekét, különleges hangzását, az elmúlt évek alatt megtett fejlődési útjukat és fellépésük összművészeti jellegét. Kimagasló pontszámukkal kategóriagyőztesként aranydiplomájukkal beénekelték magukat a végső nagydíjversenyre is.

A nagyszabású hangversenyen három budapesti és két debreceni kórus mellett a Dunántúlról érkezőként egyedül a padragiak maradtak versenyben. A 25 bányászegyenruhás énekes magas minőségi előadását a furulya, a zongora, a tibeti csengő és a triangulum varázslatos hangzása még tovább emelte.

A férfikórus a fent említett elismeréseken és felejthetetlen élményeken túl két fellépés felkéréssel és egy versenymeghívással is gazdagodott a közeli jövőre vonatkozóan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában