ki mit tud?

2018.11.07. 17:23

Kitűnően szerepeltek a romák az országos versenyen

Második helyezést ért el a Veszprém megyei roma csapat az országos Ki mit tud?-on, a Klebelsberg Kultúrkúriában.

Kovács Erika

A győztes Veszprém megyei csapat Borbély Zoltán alezredessel (hátul) Gerecs István alezredessel (balról a második) és Rupa Évával (balról a harmadik)

Fotó: rendőrség

A fiatalok a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) tehetségkutató versenyéről jutottak tovább, közölte Borbély Zoltán alezredes, a VMRFK közrendvédelmi osztályvezetője, a Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport (TKKM) vezetője.

A győztes Veszprém megyei csapat Borbély Zoltán alezredessel (hátul), Gerecs István alezredessel (balról a harmadik) és Rupa Évával (balról a második) Fotó: rendőrség

A 13 éves Kalányos Mária énekkel, a 14 esztendős Orsós Csaba és a 11 éves Herki Kinga pedig tánccal bűvölte el az október 27-i, országos bemutató közönségét, illetőleg a zsűrit, amelyben mások mellett helyet foglalt Mága Zoltán világhírű hegedűművész. A győztesek, akiket a Fláre Beás együttes kísért, a kupán és oklevélen kívül elnyerték a hegedűművész alapította Talentum-ösztöndíjat, hogy még tovább csiszolhassák tehetségüket. A fiatalok a közelmúltban a Veszprém megyei elődöntőn bizonyultak a legjobbaknak, ahol ugyancsak szakértői zsűri, ismert művészek előtt mutatták meg tehetségüket. A fellépőket elkísérte Borbély Zoltán alezredes, a TKKM vezetője, Gerecs István alezredes, az Ajkai Rendőrkapitányság kisebbségi kapcsolattartója, valamint Rupa Éva, a Veszprém Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Borbély Zoltán a rendezvény kapcsán azt mondta, a rendőrség kiemelten kezeli a romákkal való konfliktus- és előítéletektől mentes, jó kapcsolatot, amelynek kitűnő eszköze egymás kultúrájának megismerése. A rendőrség minden évben megszervezi számukra a Ki mit tud?-ot, emellett sporteseményekre, egyéb rendezvényekre is meghívják őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában