Ünnepvárás dallamokkal Városlődön

2018.12.27. 11:00

Adventi hangverseny, próza és vers szakrális környezetben

A közelmúltban a hagyományos adventi koncert alkalmával zsúfolásig megtelt a Szent Mihály-templom.

Borsos Renáta

A városlődi iskolások gyönyörű versekkel, énekekkel készültek az adventi hangversenyre az énekkarral együtt Fotó: iskola

Az eseményhez illő módon a fények kialudtak, az Isten házát a Christkindl-gyermekek hangja töltötte be a csengőszót követően. A csodálatos énekek mellett Simon Gábor atya ünnepi jókívánságai is a szívekig értek.

A városlődi iskola gyermekei gyönyörű versekkel, énekekkel készültek az adventi hangversenyre az énekkarral együtt. A koncert hallatán a szülők arcáról a meghatottság és a büszkeség sugárzott. Adventi várakozás alkalmával felléptek még a település kultúrcsoportjai is: a Szent Mihály egyházi kórus, a Heimatklang dalkör, a Szent Mihály kvartett, a Városlődi vegyes kar.

A városlődi iskolások gyönyörű versekkel, énekekkel készültek az adventi hangversenyre az énekkarral együtt Fotó: iskola

Vendégként, magyar és német dallamokkal a győri Rozmaring kórus szerepelt. A zene mellett a próza is helyet kapott. Pintér Aranka néni megható verse mindenkit elkísért a karácsony csodájáig. A település polgármestere, Csekényi István a faluközösségre jellemző összetartásról és a kultúra fontosságáról beszélt. A szakrális környezetben átélt ünnepi várakozás öröme betöltötte a lelkeket. A műsor végén katartikus pillanatokat adott, amint százan együtt énekelték a Stille Nachtot. Míg az élmény átmelegítette a szíveket, addig a forralt bor és kalács a testek fűtőjeként szolgált a zord hidegben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában