A kultúrában is együtt

2018.12.27. 11:00

Füred és Veszprém együtt: Komolyzenei sorozat indul

A Mendelssohn Kamarazenekarral közösen szervez Komolyzenei estek címmel koncertsorozatot a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft.

Kovács Erika

Schmidtné Kositzky Anett, a Füredkult ügyvezető igazgatója É. Szabó Márta könyvével

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Erről beszélt Schmidtné Kositzky Anett, a társaság ügyvezető igazgatója a Ferencsik János Zeneiskolában. A cégvezető szólt É. Szabó Márta Akinek a madarak is Chopint énekeltek – Érdi Tamás története című könyvéről is.

– Partneri munkán alapul a komolyzenei koncertsorozat Balatonfüred és Veszprém között, amelyet a Mendels­sohn Kamarazenekarral közösen szervezünk meg – mondta Schmidtné Kositzky Anett. A Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft., ismert nevén a Füredkult ügyvezető igazgatója aláhúzta, az, hogy Veszprém elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet, minden bizonnyal még szorosabbra fűzi a kulturális szálakat a két város között.

Schmidtné Kositzky Anett, a Füredkult ügyvezető igazgatója É. Szabó Márta könyvével
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A koncertekről kiderült, december 27-én Érdi Tamás zongoraművész és a Mendelssohn Kamarazenekar estjével indítják a bérletsorozatot, amikor Bach-, Mozart- és Mendelssohn-művek csendülnek fel. A továbbiakban 2019. november végéig – a nyári szünet kivételével – havonta szerveznek koncertet, hogy a közönség hosszabb időre ne maradjon komolyzene nélkül. Azt tervezik, hogy az évadnak és a hónapoknak megfelelő tematikákhoz igazodnak, így például a magyar kultúra napjához, illetve az Auer-évfordulóhoz is igazítják az előadásokat.

Februárban karneváli hangulatot teremtenek a Mendelssohn Kamarazenekarral, majd ősszel komolyabb hangvételre váltanak. A hangversenyeket az Anna Grand Hotel dísztermében rendezik meg.

Schmidtné Kositzky Anett, a Füredkult ügyvezető igazgatója szólt É. Szabó Márta Akinek a madarak is Chopint énekeltek – Érdi Tamás története című könyvéről is, amelyet a közeljövőben a szerző ismertet részletesen Balatonfüreden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában