Fegyelmezettségre is nevel az akvarell

2019.01.11. 07:00

Kiss László Zsigmond alkotásaiból nyílt kiállítás Pápán

Még több mint egy hónapon át, február 12-éig látogatható a Kiss László Zsigmond képzőművész-tanár alkotásaiból nyílt kiállítás a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének emeleti előterében.

Polgár Bettina

A város részletei is visszaköszönnek Kiss László Zsigmond kiállított képein

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Kiss László Zsigmond alap- és középfokú iskoláit Pápán végezte, 1967-ben érettségizett a Türr István Gimnáziumban. Szegeden 1974-ben végzett biológia–rajz szakon, majd a Képzőművészeti Egyetemen művészettörténet, ábrázoló geometria és művészi rajz szakon folytatta tanulmányait. A képzőművész-tanár Pápán és Szanyban egyaránt oktatott 35 éven át, emellett alkotótáborokban gyarapította képzőművészeti ismereteit.

A város részletei is visszaköszönnek Kiss László Zsigmond kiállított képein Fotó: Polgár Bettina/Napló

Kiss László Zsigmondhoz elmondása szerint az akvarell áll a legközelebb, mert ez a technika lenyűgöző szépséggel bír, ugyanakkor fegyelmezettségre is nevel, a jó pillanatokban pedig szerencsésen együttműködik az alkotóval, nemcsak a betervezhető vizuális hatásokra képes.

Az alkotó köztéri bronzszobrai megtekinthetők Bakonytamásiban, Budapesten és Pápán, emellett több egyéni és csoportos kiállítással büszkélkedhet. Pápa városát bemutató akvarelljeit az egyik helyi étteremben is kiállították.

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének emeleti előterében a város részletei is visszaköszönnek a kiállított képeken. Az alkotásokat február 12-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában