Lenyűgöző hangulatok

2019.01.04. 07:00

Tóth Kálmán lett Pápán a hónap alkotója

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ A hónap alkotója elnevezésű programsorozata keretében Tóth Kálmán képzőművész-tanár válogatott alkotásaiból látható kamarakiállítás a színházépület földszinti előterében.

Laskovics Márió

Tóth Kálmán képzőművész-tanárFotó: Laskovics Márió

Tóth Kálmán képzőművészeti tanulmányait a pápai Képzőművész Körben kezdte 1965-ben, ahol Heitler László, A. Tóth Sándor, Bíró Károly és Hénel Gusztáv festőművészek voltak tanárai. Érettségi után a Pécsi Tanárképző Főiskola biológia–rajz szakán tanult. Diplomát 1977-ben szerzett, ettől kezdve Pápán él és dolgozik, a Munkácsy általános iskola és a Petőfi gimnázium rajztanáraként. „A hónap alkotója” tárlaton hat korábbi festményét láthatják az érdeklődők.

Tóth Kálmán képzőművész-tanárFotó: Laskovics Márió

– A tájkép mint téma évszázadokon át, különösen a fotográfia előtt, de még ma is képes lenyűgözni az embert. Hangulatkeltő képeimen megjelenik a tér, a horizont, a távlatok és a közelségek. A vízfesték technikájából adódóan viszonylag gyorsan készültek, egy részük nem is a szabadban, hanem vázlatok után – jegyezte meg Tóth Kálmán képzőművész-tanár.

A tárlat január 10-ig, hétköznapokon 8–20 óra között, illetve rendezvényhez kötődően tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában