saját készítésű makettek

2019.02.18. 12:46

Csillagok háborúja-kiállítás nyílt a veszprémi Agórában

TIE Fighterek, X-szárnyú vadászok, birodalmi lépegető, droidok, buckalakók és például az Ezeréves Sólyom is ott pihen a veszprémi Agórában a hét végéig.

Juhász-Léhi István

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

A tiszaörsi Szabó István makettkészítő művei láthatók, aki a múltat emlegette a kiállítás építésekor, hiszen éppen két évtizede készült el az első űrhajója, mondta Fazekas Orsolya művelődésszervező.

Mint kiderült, a készítő folyamatosan fejleszti a kiállítást, és a vendéglátóknak sokat mesélt arról, hogy milyen nehéz volt abban az időben az űrhajók építése, hiszen akkor még „csak” a filmek voltak és a VHS. Megállította a szalagot, leskiccelte a képeket, és úgy épített. Szabó Istvánnak mára talán könnyebb a dolga, hiszen rengeteg kiadvány és hordozó áll rendelkezésre, és az internet is tele van a Csillagok háborúja világának már-már minden tudnivalójával.

 

- A kiállított makettek nem előre legyártott, vásárolt modellek, hanem mindegyiket Szabó István készítette, amihez gyakorlatilag mindent felhasznált és felhasznál, amit talál – mondta Fazekas Orsolya, aki szerint ez a kiállítás is abszolút beleillik rendezvényeik sorába. Az utóbbi években igyekeztek modernebbek lenni, hogy mindenkihez megtalálják az utat.

A Star Wars-tárlat szombat estig tekinthető meg az Agórában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában