Akik gyerekek maradnak

2019.02.12. 14:00

Interaktív irodalomórát tartottak a várpalotai Bartos iskolában

Az Akik gyerekek maradnak című program keretében Papp-Für János költő és zenetanár, Ványai Anita énekes, szociálpedagógus és Papp Attila basszusgitáros látogatott el az intézménybe, s tartott két élménydús, interaktív irodalomórát a diákoknak.

Szabó Péter Dániel

Ványai Anita, Papp-Für János és Papp Attila nagyszerű hangulatot teremtett a Bartos iskolában

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A foglalkozás alapját az azonos című könyv jelenti, amelynek főszereplői: Patti, az izgő-mozgó, szeleburdi, az iskolán kívül mindenre kíváncsi kislány és Domoska, a megfontolt, jószívű, bátor kisfiú. Talán azért is olyan jó barátok, mert kiegészítik egymást. Az óra résztvevői velük tartanak kalandjaik során az iskolapadba, az osztálybuliba, a játszótérre, és elkísérik őket a nyaralásra is.

Ványai Anita, Papp-Für János és Papp Attila nagyszerű hangulatot teremtett a Bartos iskolában
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Papp-Für János és csapata egy olyan összművészeti alkotást hozott létre, amely a komolyabb tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeket szórakoztatja, segíti, valamint irodalmi élményben részesíti őket.

– Jó hangulatban, közös énekléssel és verseléssel teltek a foglalkozások, ahol gyermek és felnőtt egyaránt jól érezte magát. Jó szívvel ajánlom az iskolák alsó tagozatosai számára ezt az ingyenes lehetőséget. A lelkes kis csapatot a minisztérium támogatja, bejárták már a fél országot, de ha lesz még lehetőségünk, máskor is kérni fogjuk őket – mondta el lapunknak Pócsik József, a Bartos iskola igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában