Veszprém

2019.03.13. 14:01

Megújult a városi televízió stúdiója

Elkészült a Veszprém Televízió modern stúdiója, március 18-án megújul a tartalom is, mondta Herendi Gábor ügyvezető-főszerkesztő.

Balla Emőke

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Mérföldkőhöz érkezett a harminchárom éves Veszprém Televízió, egy húsz éve működő stúdióhátteret váltottunk le, fogalmazott az ügyvezető-főszerkesztő. A nemzetközi és hazai trendeknek megfelelően a televízió vezetése tavaly év elején egy modern háttér megépítése mellett döntött. A cég műszaki vezetőjének, Balogh Istvánnak irányítása mellett 2018 közepére megszületett az elképzelés, melyet Sörös István faipari szakember, mérnök öntött végleges formába. A stúdiódíszlet vázszerkezetét a Veszprémi Petőfi Színház műhelyében állították össze, az éger fa burkolat az Árkossy Bútor kivitelezésében készült el. A háttérbe beépített plexi elem mögé egy LED világítás került, melynek színe a téma és a műsorblokk arculatával összhangban változik. A beruházás értéke több mint öt millió forint.

Herendi Gábor szólt arról, hogy március 18-ától megújul a tartalom is. A magazinműsor új címet kap, a témákat rovatokban dolgozzák fel. Mozaik címmel családi magazin indul, a Szeretünk itt élni című műsor pedig a megye épített és természeti értékeit mutatja be.

Ovádi Péter, Herendi Gábor és Porga Gyula az új stúdióban
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Porga Gyula polgármester azt mondta, mindig öröm egy veszprémi cég fejlődése, és ha az a városé, akkor duplán. Öröm, hogy jó ügyekért képes összefogni egy önkormányzati intézmény és egy piaci szereplő. A megújult stúdió nyertesei a veszprémi nézők lesznek. Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Veszprém TV térségi szerepét emelte ki; a térség – Nemesvámos, Öskü, Hajmáskér – hírei is eljutnak a veszprémi nézőkhöz. A helyi, térségi és megyei híreket az ország minden pontján láthatják, hiszen a televízió az MTVA partnere.

Herendi Gábor hozzátette: a Veszprém TV az MTVA szerződéses partnere; az országban az elsők között van, mely a legtöbb hírt, információt szolgáltatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában