olvasópályázat

2019.03.01. 16:00

Vetélkedő a könyvek között Tapolcán

Ez az év sem telhet el olvasópályázat nélkül. A Wass Albert Könyvtár és Múzeum Gyermekrészlege az utazás témakörében készítette el az alsó-, és felső tagozatosoknak a feladványokat.

Smidhoffer Eszter

Olvasópályázati napló alsó-, és felső tagozatos diákoknak

Fotó: Smidhoffer Eszter

A naplókat január 31-ig kellett leadni a diákoknak. A vetélkedők március első felében kerülnek megrendezésre. A felkészülésre különböző forrásokat ajánlanak a könyvtárosok.

A második osztály azt az előzetes feladatot kapta, hogy mutassanak be egy közlekedési eszközt vagy egy olyan mesét, amiben az utazás áll a középpontban. A harmadikos tanulók szintén választhatnak két lehetőség közül. Tervezhetnek egy vízi járművet, ami megfigyeli a tenger élővilágát vagy biciklivel a Balaton körül címmel készítenek egy családi útvonaltervet. A negyedikes csapatok egy időgépet terveznek vagy én is szeretnék gyermekvasutas lenni címmel a gyermekvasutat népszerűsítő kiadványt kell kitalálniuk. A felsősöknek azonos volt az előzetes feladat. Három téma, drónnal az Adriai-tenger fölött, indulok a Himalájára, Kubába, kalózok és kalózhajók, a királynő kalóza című feladványok közül egyet kell kiválasztani minden felsős csapatnak.

Olvasópályázati napló alsó-, és felső tagozatos diákoknak
Fotó: Smidhoffer Eszter

Az olvasópályázati füzetet a tapolca-, és környékbeli iskolák diákjai szép számmal kitöltötték, így várhatóan több ügyes csapat mutatja meg ügyességét a tavaszi vetélkedőn. Emléklapot minden résztvevő kap, a dobogósok jutalma pedig egy kulturális kirándulás a gyermekkönyvtárral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában