Oviolimpia negyedszer

2019.04.08. 20:38

Az ajkai Hétszínvirág Óvoda Villám csapata a legsportosabb

A korábbi évek hagyományát követve, immáron negyedik alkalommal ovis sportfesztivál döntőt tartottak a Sportváros Nonprofit Kft. rendezésében a sportcsarnokban nemrég. Hét versenyszámban, összesen hét óvodai csoport mutatta meg ügyességét, gyorsaságát.

Borsos Renáta

A győztes csapat az eredményhirdetésen

Fotó: Györkös József

A verseny töretlen sikerét mutatta, hogy az elődöntőkön 12 különböző óvodából 12 nagycsoportos ovis csapat vett részt. Idén több vidéki ovi is indult az ajkaiak mellett. Az elődöntőkből összesen hét csapat jutott a döntőbe.

A győztes csapat az eredményhirdetésen
Fotó: Györkös József

A szervezők kreativitásának köszönhetően a kicsik gyorsaságára, kézügyességére, precízségére nagy szükség volt a feladatok alatt. A szülőkből, óvó nénikből, ovistársakból álló lelkes szurkolótábor szünet nélkül buzdította a versenyzőket. A gyerekek többek között megmutatták, mit tudnak váltóversenyes futásban, babzsákos-botos terelésben, futóbiciklivel versengve, pókjárásban, páros labdás váltóversenyben. A Hétszínvirág Óvoda Villám csapata végzett az első helyen, idén ők bizonyultak a legsportosabbnak, második helyen a Vizikék Óvoda Vízimanók csapata, míg harmadikon a székhelyi óvoda Micimackó és Bóbita csoportjából összeállított Bóbita csapat végzett.

Természetesen a többi csapat – a Katica Óvoda Katicák csapata, az Ajkarendeki Regenbogen Óvoda Süni csapata, az Úrkúti Óvoda Csigabiga csapata és a Halimbai Hársfa Óvoda Nefelejcs csapata – is érmet és csokit kapott jutalmul. A sportverseny résztvevőinek Geri Gyula, a Sportváros Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át az érmeket.

Az eredményhirdetésénél a gyerekek örömére a cukor­ágyúból kilőtt színescukorka-vadászat sem maradt el. A Sportváros Nonprofit Kft. valamennyi óvodának felajánlott egy labdákból, rollerekből, homokozójátékokból álló ajándékcsomagot húszezer forint értékben, hogy ezzel is támogassák a rendszeres óvodai sporttevékenységüket.

Az elődöntőkön és a döntőn részt vevő óvodákhoz a Légvárvarázstól Szabó Miklós látogat el a közeljövőben, hogy önfeledt légváras játékkal ajándékozza meg a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában