pantomim A Polányi Pajtaszínházban

2019.04.12. 11:00

Méhes Csaba vizuális komédiája szavak nélkül szórakoztat

A Polányi Pajtaszínházban legutóbb a humor jutott főszerephez. A pantomimművész, mozgáskomikus Méhes Csaba Pisztráng – pácban, körettel című előadásával szavak nélkül szórakoztatott, másfél órán át edzésben tartva hallgatósága nevetőizmait.

Borsos Renáta

Méhes Csaba előadása egy hegedűművész fellépése körüli bonyodalomról szól

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Királyhegyi Pál író, humorista, forgatókönyvíró mondta egykor: „Akinek van humora, mindent tud. Akinek nincs, mindenre képes.” Méhes Csaba Európa-szerte ismert és elismert pantomimművész, mozgáskomikus így a mindent tudók táborát erősíti. Néhány évvel ezelőtt a Thália Humorfesztivál Legjobb Kabaré-előadó díját, 2017-ben pedig az odesszai Komediada Nemzetközi Bohóc- és Pantomimfesztivál nagydíját nyerte el.

Méhes Csaba előadása egy hegedűművész fellépése körüli bonyodalomról szól
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Magyarpolányba is szinte egyenesen az idei odesszai fesztiválról érkezett, ahonnan tanítványaiból álló csapatával elhozták a legjobb rendezés és forgatókönyv díját. Méhes Csabának lételeme a humor, amiről tanúbizonyságot adott a polányi nézőközönségnek. Az alkalomra egyfajta „best of” válogatással készült a legsikeresebb előadásaiból. Színpadi játékának története egy hegedűművész fellépése körüli bonyodalomból bontakozik ki. A baj ott kezdődik, amikor nem jelenik meg a zongora­kísérő, és a főhős egyedül marad. Pisztráng című darabját szeretné eljátszani, de kísérő hiányában „pácba” kerül. A „köret” s minden, ami ez­után következik, egy jelzés: a produkció körítve van minden egyébbel. A főhős kínos és humoros szituációkba bonyolódik, mulatságos helyzet­képek garmadáját bemutatva a színpadon. Az előadott történetek rólunk, a hétköznapi emberekről szólnak, esendőségünket mutatják, önfeledt játék formájában. A pantomimművészet atyját, Marcel Marceau világát idéző tiszta pantomimjáték, a mozgás, a különleges hangok és kreatív színpadi jelenetek együtt tökéletes egységben léteznek, minden kétséget kizáróan a művész összművészeti tudásáról, tehetségéről és szakmai alázatáról árulkodnak.

A produkció során a nézők is lehetőséget kaptak arra, hogy egy-egy epizód erejéig részesei legyenek a történetnek: játszottak, beolvadtak a történésbe. Önfeledt, hangos kacagással kísérve a végén vastapssal megkoronázott előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában