A végtelen küszöbén

2019.04.02. 07:00

Nagy sikert aratott Szűcs-Gáspár Borbála szerzői estje

A végtelen küszöbén címmel tartották meg Törzsök Károlyné, írói nevén Szűcs-Gáspár Borbála szerzői estjét a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

Törzsök Károlyné, írói nevén Szűcs-Gáspár Borbála a várpalotai szerzői esten

Fotó: Szabó Péter Dániel

Törzsök Károlyné, írói nevén Szűcs-Gáspár Borbála öt évtizedes kihagyást követően kezdett újra az írással foglalkozni. Gyermekkori szenvedélyét férje halála után elevenítette fel. Mint mondja, terápiaként működik nála a versírás: az alkotás során kiírja magából a fájdalmat.

Törzsök Károlyné, írói nevén Szűcs-Gáspár Borbála a várpalotai szerzői esten. Fotó: Szabó Péter Dániel

2015-ben jelent meg első verseskötete, a Hajnal alkony után, 2017-ben új versekkel mutatkozott be, melyeket Elmúlt jövő címmel adott ki a várpalotai költőnő. Szűcs-Gáspár Borbála vallja, aki verset ír, az adott pillanat hatalma alatt áll. Versei lelkéből fakadnak, így az alkotás egy különleges élmény számára. Az eseményen telt ház előtt adtak keresztmetszetet barátok és pályatársak az író, költő munkásságáról.

A szerzői esten három csokorba válogatva hangzottak el Szűcs-Gáspár Borbála versei. Elsőként a gyökerek és az ars poetica, majd a mindennapok inspirációja témakörében született műveket, végül pedig a legújabb verseket hallgathatta meg a szépszámú közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában