Összefogtak a zenebarátok

2019.05.11. 11:30

A Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekart támogatták a koncerttel

Jótékonysági koncerttel segítette a Magyar Légierő Zenekar az ifjúsági fúvószenekart a Hangvillában a napokban.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos

A koncertet azért szervezték, hogy támogatást gyűjtsenek a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar bulgáriai utazásához. Az együttes a The Power of the Song (A dal ereje) elnevezésű Európai Ifjúsági Zenei Fesztiválra készül, a koncerten a júniusi rendezvényre tervezett repertoárból adott ízelítőt. Uher Bertalan, a Fúvóskultúráért Alapítvány elnöke bevezetőjében köszönetet mondott a támogatásért, amellyel magánszemélyek, politikusok – Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Némedi Lajos alpolgármester – és vállalkozások is a zenekar mellé álltak.

A koncerten mindkét együttes fellépett. Az ifjúsági együttes műsorán Richard Strauss és Balázs Árpád művei mellett a Gyűrűk ura és a Karib-tenger kalózai film betétdala is szerepelt.

Fotó: Balogh Ákos

Zeitler Dénes, a fúvószenekar karnagya kérdésünkre elmondta, a bulgáriai Kamcsijában június első napjaiban rendezendő fesztiválra Európa szinte minden országából érkeznek ifjúsági fellépők. A 2016-ban újjáalakult zenekar első külföldi útját már nagyon várják a tagok, a fesztiválon a magyar népdalkincset bemutató dalokat és filmzenéket is játszanak. A főként általános és középiskolás diákok alkotta zenekar tagjainak a Hangvillában adott koncert is nagy élményt jelentett.

A koncert második részében a Magyar Légierő Zenekar adott műsort, az együttest két dalban Zeitler Dénes, a fellépés további részében Katona János karnagy vezényelte. A zenekar műsorán klasszikus big band-nóta, filmzenék és rock and roll is szerepelt, Cz. Nagy Zsófia egy funky és egy szving dalban éneket szólót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában