jubileumi ünnepség

2019.05.21. 07:00

Huszonöt éve ropja a Báthory Táncegyüttes

Huszonöt éves jubileumát ünnepelte a veszprémi Báthory Táncegyüttes.

Sági Ági

A jobb szélen Vastag Richárd és Hajdu Péter Fotó: Sági Ági/Napló

Fotó: Nagy Bálint

A Csermák Antal Zeneiskolában tartott születésnapi ünnepségen a legkisebbektől az öregdiákokig több generáció mutatta be tudását, és egy születésnapi tortát is felvágtak.

A jobb szélen Vastag Richárd és Hajdu Péter Fotó: Nagy Bálint

A rendezvényen a Báthory-iskola igazgatója, Barták Péterné méltatta az együttest és az alapító Buknicz Erzsébet munkáját. Elmondta, hogy a Báthory Táncegyüttes 24 fővel kezdte el a munkát, de már az első év után, kölcsön kapott ruhákban fellépve megnyerték a Városi Gyermekművészeti Fesztivált. 2001-től Hajdu Péter néptáncpedagógus segítségével folyik az oktatás. Számos területi, regionális és országos első díjat is szereztek, és nemzetközi versenyeken is nagy sikerrel szerepeltek a gyerekek.

Jelenleg a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Művészeti Iskola kihelyezett tagintézményeként oktatják a néptáncot, több mint 80 gyereket tanítanak Hajdu Viktória, Vastag Richárd és az alapító Buknicz Erzsébet segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában