kitüntették a művészt

2019.05.09. 07:00

Kalandozás Mozarttól Kálmán Imréig az ajkai dalesten

Az Operától a könnyűzenéig című dalesttel várta az ajkai születésű Németh Csaba magánénekes hallgatóságát a művelődési központba a közelmúltban.

Borsos Renáta

Fotó: Archív

A vendég ismételten elbűvölte közönségét. A nézők szeretetén túl a művészt idén a város képviselő-testülete is elismerte, a magyar kultúra napján Művelődésért díszoklevél kitüntetésben részesült. Az előadói esten Parrag Leonóra művelődésszervező, mielőtt a színpadra szólította volna az énekest, Kodály Zoltán gondolatait idézte: „Aki zenével indul az életbe, beharangozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.”

Fotó: Archív

A dalest kellemes hangulatban telt, a művészt fia, ifj. Németh Csaba orgonaművész kísérte zongorán. Közös előadásukkal Mozarttól indulva, Kálmán Imre operettjén át a világslágerekig széles spektrumot jártak be. Az estet a közönség vastapssal jutalmazta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában