Ifjú táncosok a színpadon

2019.05.13. 22:02

Látványos koreográfiával mutatkoztak be a várpalotai óvodások

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az óvodáskorúak néptáncbemutatóját a közelmúltban a Cserregő Néptáncegyüttes.

Szabó Péter Dániel

A város legifjabb néptáncosai adtak számot tudásukról a Cserregő családi délutánján Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A Helyet, helyet nekünk is! címmel rendezett ­bemutatónak a Jó Szerencsét Művelődési Központ színházterme adott otthont. A színpad mögött izgága csöppségek, a közönség soraiban pedig izguló, ám nagyon büszke szülők és családtagok várták a produkciókat.

A város legifjabb néptáncosai adtak számot tudásukról a Cserregő családi délutánján Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– Várpalotán a legtöbb óvodában van néptáncoktatás, ezért úgy gondoltuk, hogy összetereljük az ifjú néptáncosokat, akik így egy nagy rendezvényen, közönség előtt mutathatták be az eddig tanultakat. A tánc világnapjához kapcsolódva szerveztük a programot – mondta el kérdésünkre a szervezők nevében Forgács Zsuzsanna néptánc­oktató.

Az „Egy szívvel a népi kultúráért” pályázati rendezvénysorozat részeként megrendezett várpalotai bemutatón minden óvodáscsoport a korának megfelelő szintű látványos koreográfiával lépett színpadra, természetesen oktatóik vezényletével.

A Cseperedő Cserregők Táncműhely rendezvényén ugyan a részvétel volt a fontos, mégis mindenki jutalomban részesült. Egy-egy szép népművészeti emlékmedállal a nyakukban távozhattak a színpadról az apróságok, akiknek előadását követően a Cserregő Néptáncegyüttes utánpótláscsoportja is színpadra lépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában