mozgásművészet

2019.05.17. 07:00

M. Tóth Géza A Tánc Fesztiváljának zsűritagja – Minden veszprémi felkérés nagy megtiszteltetés

Immár huszonegyedik alkalommal rendezik meg a megyeszékhelyen A Tánc Fesztiválját. A szervezők idén is erős versenyprogramokkal, kísérőrendezvényekkel és előadásokkal készültek az eseményre.

Horváth Virág

Forrás: wikipédia.hu

M. Tóth Géza Oscar-díj jelölt filmrendező, producer, a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt rektora már nem először erősíti a fesztivál zsűricsapatát.

A Napló kérdésére, miszerint miért vállalta el az idei évben is a zsűritagságot, elmondta, föl sem merült benne, hogy lehetne erre nemet mondani. – Egyrészt a Veszprémből érkező felkérés mindig nagy megtiszteltetés, és az eddigi évek mind jó tapasztalatot és szép élményt jelentettek számomra. Nagyon élvezem a fesztivált, és úgy érzem, hogy hasznára is tudok lenni a zsűri munkájának. Nem vagyok szakmabéli, de magában az értékelésben, főleg mint tanár, vagy mint gyakorlott zsűritag, elég nagy tapasztalattal rendelkezem.

Elmondta, a szempontrendszere nem változik, mindig ugyanaz. – Akár egy vizsga-szituációban, akár valamilyen művészeti tevékenység, egy film, egy színházi teljesítmény megítélésekor hasonlók a szempontok. Az értékelendő művészeti teljesítményt nem valamilyen külső szempontrendszerhez, hanem csakis saját magához, a saját maga programjához mérem. Minden alkotás legyen az film, festmény, színház vagy tánc, ígér egy olyan utat, amit ő maga be akar járni. Minden produktumot akként értékelek, hogy mennyire tudja tartani ezt az utat, mennyire precízen tudja elérni a saját maga célját.

A Tánc Fesztiválja különböző helyszíneken, a Retro Színházban, az Agórában és a Hangvillában várja az érdeklődőket május 22-től 26-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában