Szerelem, szenvedély és humor

2019.05.10. 14:00

Meghirdették a Petőfi Színház új évadának műsortervét

A Mária főhadnagy, a Nagyvizit, a Csendszimfónia, a Pillangó és a Sírpiknik című előadások láthatók a Veszprémi Petőfi Színház nagyszínpadán.

Balla Emőke

Oberfrank Pál, Börcsök Enikő, Kellené Egresi Zsuzsanna és Ovádi Péter a sajtótájékoztatón Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A 2019-2020-as színházi évadot ismertető sajtótájékoztatón Ovádi Péter arról beszélt, büszkék lehetünk, hogy Veszprémben ilyen magas színvonalú színház működik, melynek több mint 20 ezer bérletese és több mint 100 ezer nézője van. Az országgyűlési képviselő kiemelte, örül annak, hogy a teátrum gondol a térségben élő nézőkre is. Oberfrank Pál, a színház igazgatója azt mondta, számukra legfontosabb a közönség, kötelességük értékes előadásokkal kiszolgálni a nézőket. Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettessel együtt ismertette a tervezett bemutatókat.

Oberfrank Pál, Börcsök Enikő, Kellerné Egresi Zsuzsanna és Ovádi Péter a sajtótájékoztatón Fotó: Penovác Károly/Napló

A nagyszínpadon október 4-én lesz a premierje Huszka Jenő-Szilágyi László Mária főhadnagy című operettjének, melyet Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója rendez. Novemberben Gyurkovics Tibor Nagyvizit című vígjátékát Rátóti Zoltán színművész állítja színpadra, a főbb szerepekben a vendégként a vendégként látható Koncz Gáborral és ifj. Jászai Lászlóval, visszatér Esztergályos Cecília is. A harmadik bemutató decemberben egy filmadaptáció lesz, mely ősbemutatóként Patrick Sheane Duncan Csendszimfónia című forgatókönyve alapján készül. A zenés élettörténetet Somogyi Szilárd rendezi, aki Veszprémben kezdte a pályafutását. Az előadásban szerepet kap a Gárdonyi Kamarazenekar, a főszerepet Oberfrank Pál játssza. 2020 februárjában mutatják be Móricz Zsigmond Pillangó című szerelmi idilljét, melyet Börcsök Enikő színművész rendez. A sajtótájékoztatón elmondta, örült a felkésnek, szereti Móricz műveit, a darab a mindent legyőző, a társadalmi konvenciókkal szembenálló szerelemről szól. Nagyszínpadon először rendez. Az évad utolsó bemutatója Ivan Menchell Sírpiknik című komédiája, amit Szilágyi Tibor színművész, rendező állít színpadra. Az előadásban együtt szerepel a veszprémiek számára ismerős színészházaspár, Rancsó Dezső és Varga Szilvia.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben is öt bemutatóval készül a színház. Új műfajként megjelenik a pszichotriller William Goldman Tortúra című művével. Az Orlay Produkciós Iroda előadásaként érkezik Carly Wijs Mi és ők című írása, amely a csecsen túszdrámát dolgozza fel. Vendégjátékként láthatja a közönség a Rob Becker Caveman – Az ősember című stand up comedy-t Kálloy Molnár Péter előadásában. Schisgal Szerelem, óh! című vígjátékát Hargitai Iván állítja színpadra, a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal együttműködésben. Az évad utolsó játékszíni bemutatója Az óceánjáró zongorista legendája című film történetéből ismert Alessandro Baricco Novocento című drámája. Bérleten kívül két produkciót kínál a színház: a Fedák Sári életét bemutató önálló estet Szűcs Nelli játssza, a trianoni békeszerződés 100 éves évfordulója alkalmából Békediktátum címmel láthat előadást a közönség.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az ifjúsági színház részeként állítja színpadra Oberfrank Pál Janikovszky Éva Égigérő fű című vígjátékát, Kőrösi Csabával a főszerepben, a felső-tagozatos iskolásoknak ajánlják Rómeó és Júlia történetét, a Kabóca Bábszínházzal együttműködve. A legkisebbeket Hedry Mária Spenót Panna című mesejátékával várják, Gaál Attila Csaba rendezésében, a Hadart Színház bemutatója Pille Tamás Hetedhét varázslat című mesejátéka. A Petőfi Szalon nevű új programsorozatban a színház számára nélkülözhetetlen, a nézők számára ismeretlen háttérdolgozókat mutatják be egy-egy kötetlen beszélgetésben.

Három színművész szerződött a Petőfi Színházba: Cservenák Vilmos, Dér Mária és Varga Szilvia. Oberfrank Pál a rekonstrukció kapcsán elmondta, az engedélyezési és kivitelezési tervek készülnek, a teljes jövő évadot még a színházban játsszák, várhatóan júniusban kell majd kiköltözni az épületből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában