Énekeltek, táncoltak

2019.05.22. 11:00

Remekelt a Megafon Zenei Egyesület a pápai Scherzón

Hat színpadi produkció, valamint 34 szólóénekes részvételével rendezték meg a 23. Zenés Színpadok Országos Fesztiválját, azaz az idei Scherzót.

Polgár Tibor

A fesztiválon 34 szólóénekes mutatkozott be Fotó: Polgár Tibor/Napló

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A Scherzónak évente felváltva ad otthont Pápa és Békéscsaba. Az országos tehetségkutató fesztivál célja, hogy a fiatalok a zenés színpadi produkciójukon, illetve az énekhangjukon keresztül megcsillanthassák és összemérhessék felkészültségüket, tálentumukat. Mindez remek alkalmat biztosít az ifjú tehetségeknek arra, hogy felhívják magukra a figyelmet, ugyanis a fellépőkről neves, elismert színházi szakemberekből álló zsűri mond ítéletet.

A fesztiválon 34 szólóénekes mutatkozott be Fotó: Polgár Tibor/Napló

Idén több mint kétszázan vettek részt a Scherzón, aminek a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme adott otthont. A háromnapos seregszemle során hat színpadi produkció és 34 szólóénekes mutatkozott be, a nívós eseményre érkeztek fiatalok többek között Budapestről, Gödről, Kalocsáról, Miskolcról és Vácról. Pápát hatan képviselték a szólóének kategóriában, ők mindannyian a Megafon Zenei Egyesület kötelékéhez tartoznak: Gyömörei Fruzsina, Kőhegyi Kamilla, Nagy Laura, Tompa Dézi, Ifjú Martin, valamint Molnár Dávid.

A Scherzo háromtagú zsűrijét Nagy Anikó Jászai Mari-díjas színművész, énekesnő; Kovács Gábor Dénes színházi rendező, pedagógus; továbbá Bakó Gábor táncpedagógus, koreográfus alkotta. A tematikus összeállítás kategóriában a gödi Gézengúzok, míg a musicalek mezőnyében a miskolci 4-Dance Club előadása érdemelte ki az első helyet. A szólóénekesek versenyében a pápai Megafon Zenei Egyesület több sikert is elért: a táncdal kategóriát Molnár Dávid nyerte meg, míg a 13 év alatti musicalénekesek között Gyömörei Fruzsina és Kőhegyi Kamilla megosztva végzett az élen.

Klesitz-Horváth Kinga, a Megafon Zenei Egyesület vezetője a papa-ma.hu-nak nyilatkozva elmondta, tanítványai azokkal a dalokkal léptek fel, amik a legkedvesebbek számukra, amiknek az előadása közben a legjobban érzik magukat. Hozzátette, a felkészülés folyamán külön figyelmet fordítottak a színpadi jelenlétre, azaz arra, hogy a zsűri ne csak egy gyönyörű hangot halljon, hanem vizuálisan is hozzátegyenek a produkciókhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában