A valóság adta a témát

2019.06.15. 07:00

Rémálmaikat tárták a közönség elé a veszprémi színjátszó fiatalok

A Cholnoky Jenő Általános Iskolában még csak két éve működő színjátszó csoport máris hatalmas sikereket ért el.

Horváth Virág

A CsosziBoszik Társulat tagjai eredményesen szerepeltek a fesztiválokon Fotó: CsosziBoszik

Fotó: CsosziBoszik

A CsosziBoszikat a cholnokys gyerekek és szülők hívták életre egy drámás nyári tábor után. Azóta már más iskolákból is csatlakoztak hozzájuk.

A CsosziBoszik Társulat tagjai eredményesen szerepeltek a fesztiválokon Fotó: CsosziBoszik

A Magyar Drámapedagógiai Társaság (MDPT) a megyei szervezőintézményekkel és szervezetekkel együttműködve 2019-ben huszonnyolcadik alkalommal szervezte meg a Weöres Sándor Országos Gyermek­szín­játszó-találkozót (WSO) és -fesztivált. A CsosziBoszik a székesfehérvári megyei versenyről arany minősítéssel jutottak tovább, így következhetett a regionális megmérettetés Dombóváron.

A harmadik szint az országos fesztivál: a találkozó eseménysorozatának záró, reprezentatív rendezvénye, amelyre a szakmai értékelő zsűrik tagjai delegálnak kiemelkedőnek, példaértékűnek talált előadásokat. Az induló több mint 200 csoportból (4000 szereplő gyermek közül) 20 hazai és négy határon túli előadást hívtak meg, köztük a CsosziBoszik darabját is. A WSO fesztiválon is elismerően véleményezték, dicsérték az előadást és a csoportot.

Az előadás szereplői Doma Jázmin, Dombi Luca, Horváth Eszter, Komondi Kincső, Kozma Anna, Mekler Dorina, Pókó Bence, Sárosi Kincső, Simon Sára, Steppán Anna és Szőlősi Dorka csoportvezetőik, Neuburger Éva és Szegényné Kondor Csilla segítségével állították össze a darabot.

A CsosziBoszik Félelmeink című darabja valóban a gyerekek félelmeiről szól. – A felkészülési időszakban a csoport tagjainak ötleteiből, rémálmaikból, szorongásaikból és azoktól való megszabadulásuk lehetőségeiről beszélgettünk, játszottunk, és a mindenkit foglalkoztató ötletekből közösen, a gyerekekkel együtt szerkesztettük, alakítottuk a darabot. Az iskolai bemutatókon kívül egy versenyre is beneveztük az előadást – mondta el a Napló kérdésére Neuburger Éva csoportvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában