Bondoró

2019.06.06. 16:00

Szezonnyitó kapolcsi fesztivál mindenki kedvére

Elsősorban a családokat szólította meg az utcaszínház műfajait felvonultató Bondoró fesztivál, amely a közeli hegyről kapta a nevét.

Tóth B. Zsuzsa

A Bondoró utcaszínház programjai napközben is vonzottak minden korosztályt Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A szervező Viprodukció Fesztiváliroda több mint 130 programmal készült, megszólítva minden korosztályt a Malomszigeten és környékén, összesen 23 helyszínen a négy nap alatt. Az első ízben, de hagyományteremtő szándékkal rendezett négynapos esemény minden programjának volt nézőközönsége – tudtuk meg Virág Zsóka fesztiváligazgatótól. Zsóka vallotta, hogy hasonló fesztiválokat régóta szerveznek, de Kapolcson most először. – A falubeliek nagyon jól álltak a kezdeményezéshez, mi pedig vásári képmutogatókkal, gólyalábasokkal, különféle produkciókkal érkeztünk Kapolcsra. Itt más gondolatok mentén lehet megfogni a műfajt, az utcaszínház a résztvevők szakmai találkozója is egyben. Eztán minden évben ezzel a fesztivállal szeretnénk nyitni a szezont a településen, hogy erősítsük a kulturális turizmust is egyben – mondta az igazgató.

Utcaszínházak, zenészek, kreatív alakok tömkelege lepte el a faluközpontot, volt egy kis cirkusz, bábszínház kicsiknek és nagyoknak, világjáró marionettek, picinyke bábok, táblakép mutogató, fotószínház, one man show, „Halálian jó történet”-ek, felnőtteknek szóló esti mese, profán románc, afrikai dob és tánctanítás, koncertek és sok más hökkentés várt mindenkit. A nap közbeni gyermekprogramokat estére a felnőtteknek szóló események váltották fel. Az utcaszínház műfajának nemzetközileg is elismert képviselői biztosították a különleges élményeket, de az udvarok rejtett zugai olyan tárlatoknak is helyet adtak, mint a „Nem létező tárgyak kiállítása”, ahol tárgyiasultak a verbális kultúra szereplői, mint a radai rosseb, vagy akár a halványlila dunszt.

A Bondoró utcaszínház programjai napközben is vonzottak minden
korosztályt Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az utcazenészek mellett fellépett többek között Lovasi András, a Kerekes Band, a Zuboly, Miqueu Montanaro, Kézdy Luca, Horgas Eszter és Gábor Amadeus, a Söndörgő és a Chalaban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában