tartalmas programokkal

2019.07.05. 20:15

A nemzetiségi kultúra jegyében telik a hétvége Ajkán

A 25. alkalommal megszervezett német nemzetiségi hétvégét Tavaszi István, Ajka Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnökhelyettese nyitotta meg péntek este a Regenbogen művelődési házban.

Tisler Anna

Pillanatkép a szindarabból Fotó: Tisler Anna

Fotó: Tisler Anna

A vasárnap estig tartó programsorozat első előadása az Ajkarendekért Egyesület színjátszóinak előadásában, Tóltl János rendezésében Schöpflin Aladár Ördögfiókák című mesejátéka volt.

A programra akkor volt az érdeklődés, hogy többen be sem fértek a tágas művelődési központba. Ők az udvaron várták a Rendek legnagyobb kemencéjében sült nyújtott rétesének kóstolását és a baráti beszélgetést.

Pillanatkép a szindarabból Fotó: Tisler Anna

Szombaton reggel 8 órától Erdősi Mihály Német Nemzetiségi Futballkupa zajlik, majd délután 3 órától az Ajkarendekért Egyesület családi délutánja. A régi járművek felvonulása fél hatkor kezdődik, a relax sétálóparkot fél hétkor avatják fel. Vasárnap 11 órakor kezdődik a német nyelvű szentmise a Szent Márton-templomban, délben koszorúzás és megemlékezés a világháborús emlékműnél a nemzetiségi dalkör közreműködésével. A délután 5 órakor kezdődő német nemzetiségi kultúrműsorban fellép a Regenbogen nemzetiségi óvoda tánccsoportja, a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkör, a Városlődi Heimatklang énekkar, a Városlődi Pergő Rozmaring nemzetiségi tánccsoport, az Ajkarendekért Egyesület táncosai, az Ajkarendeki Német Nemzetiségi Dalkör.

A rendezvényt Ajka Város Német Nemzetiségi Önkormányzata, az Ajkarendeki Német Nemzetiségi Dalkör, az Ajkarendekért Egyesület, a Dália Nyugdíjas Klub, valamint Pék Attila önkormányzati képviselő szervezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában