Hétvége a népmesék és a játékok jegyében

2019.07.13. 07:00

Elkezdődött a Pegazus Parádé – A gyerekeké a pápai Várkert

A Csillagszemű juhász című előadással indult a 14. Pegazus Parádé gyermekfesztivál, melyet a magyar népmesék jegyében szervez meg július 12. és 13. között a pápai Pegazus Színház.

Polgár Bettina

Pénteken a Csillagszemű juhász című előadást tekinthették meg az érdeklődők. Az esti programok a Várkertben folytatódtak tovább, ahol tűzzsonglőrök is felléptek

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Pénteken a Csillagszemű juhász című előadást tekinthették meg az érdeklődők a Pegazus Színház Szent István úti épületében, majd Sifonér és stelázsi címmel régi népi eszközök minikiállítása várt a résztvevőkre. Az esti programok a tervek szerint a Várkertben folytatódtak tovább, ahol a társulat zenés-mesés műsorával és táncházzal indult a mókázás, később pedig a budapesti Tűzvarázs Társulat tűzzsonglőr-előadását láthatta a közönség. Végül a legbátrabb gyerekek éjszakai játékos ügyességi és bátorságpróbán vehettek részt.

Ma ugyancsak a játéké a főszerep. A Fő téren 9 órától kezdődik a készülődés a Pegazus Színház társulatával, népi gyermekjátékokkal, majd innen vonulnak át a résztvevők a várkerti játékbirodalomba. A nyitó műsort ezen a helyszínen 10 órakor tartják, sok-sok játékkal, zenével, dallal és tánccal, majd a Csurgó zenekar ad gyermekkoncertet. Az ebédszünetet idején is minden nyitva tart, ezt követően pedig Berecz András Kossuth-díjas mesemondó szórakoztatja a gyermekeket, továbbá hétpróba és fesztiválzáró játék vár a résztvevőkre.

Pénteken a Csillagszemű juhász című előadást tekinthették meg az érdeklődők. Az esti programok a Várkertben folytatódtak tovább, ahol tűzzsonglőrök is felléptek
Fotó: Polgár Bettina/Napló

A fesztivál ez alkalommal is bővelkedik kísérőprogramokban: szombaton többek között a Magyar Hagyományőrző Faművesek bemutatója és kézműves-foglalkozása, babasátor, „szülőmegőrző” sátor, játszóház, guruló játékok tere és számtalan fejtörő gazdagítja a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában