Sifonér és stelázsi

2019.07.05. 11:00

Pegazus Parádé a népmesék jegyében

A magyar népmesék jegyében szervezi meg a 14. Pegazus Parádét a pápai Pegazus Színház július 12. és 13. között.

Polgár Bettina

A nyitó műsorra sok-sok játékkal, zenével, dallal és tánccal várják a családokat Fotó: Polgár Bettina/Napló

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Július 12-én, pénteken 15 órától a Csillagszemű juhász című előadást tekinthetik meg az érdeklődők a teátrum Szent István úti épületében; a részvétel előzetes telefonos helyfoglaláshoz kötött. Ezt követően 16 órától Sifonér és stelázsi címmel régi népi eszközök minikiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

A nyitó műsorra sok-sok játékkal, zenével, dallal és tánccal várják a családokat Fotó: Polgár Bettina/Napló

A péntek esti programoknak a Várkert ad otthont, 20.30-tól a társulat zenés-mesés műsorával és táncházzal indul a mókázás, majd 21 órától a budapesti Tűzvarázs Társulat tűzzsonglőr-előadását láthatja a közönség. 21.30-tól a legbátrabbak mérettetnek meg az éjszakai játékos ügyességi és bátorságpróbán.

Július 13-án, szombaton szintén a játéké lesz a főszerep. A Fő téren 9 órától kezdődik a készülődés a Pegazus Színház társulatával, népi gyermekjátékokkal, és innen vonulnak át a résztvevők a Várkerti játékbirodalomba.

A nyitó műsort ezen a helyszínen 10 órakor tartják, sok-sok játékkal, zenével, dallal és tánccal, majd a Csurgó zenekar ad gyermekkoncertet. Az ebédszünetet követően Berecz András Kossuth-díjas mesemondó szórakoztatja a gyermekeket, majd hétpróba és fesztiválzáró játék vár a résztvevőkre.

A fesztivál ez alkalommal is bővelkedik kísérőprogramokban: szombaton többek között a Magyar Hagyományőrző Faművesek bemutatója, babasátor, „szülőmegőrző” sátor, játszóház és számtalan fejtörő gazdagítja a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában