A népmesék jegyében

2019.07.15. 11:00

Remek volt a hangulat a pápai Pegazus Parádé két napján

Tűzzsonglőr-elő­adás, gyermekkoncert és sok játék gazdagította a 14. Pegazus Parádé gyermekfesztivált, melyet a magyar népmesék jegyében rendezett meg pénteken és szombaton a pápai Pegazus Színház.

Polgár Bettina

Péntek este a budapesti Tűzvarázs Társulat tűzzsonglőr-előadását láthatta a közönség

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Az első nap a Csillagszemű juhász című előadást tekinthették meg az érdeklődők a Pegazus Színház épületében, majd Sifonér és stelázsi címmel régi népi eszközök minikiállítása várt a résztvevőkre. Az esti programok a Várkertben folytatódtak tovább, ahol a társulat zenés-mesés műsorával és táncházzal indult a mókázás, később pedig a budapesti Tűzvarázs Társulat tűzzsonglőr-előadását láthatta a közönség. Végül a bátrabb gyerekek éjszakai játékos ügyességi és bátorságpróbán vettek részt.

Péntek este a budapesti Tűzvarázs Társulat tűzzsonglőr-előadását láthatta a közönség
Fotó: Polgár Bettina/Napló

Szombaton az esős időjárás közbeszólt, így a Várkertbe tervezett programokat át kellett helyezni a színházépületbe. A teátrum tagjai itt tartották a Pegazus Parádé játékkal, zenével, dallal és tánccal fűszerezett nyitóünnepségét, gyermekkoncertet adott a Csurgó zenekar, majd Berecz András Kossuth-díjas mesemondó szórakoztatta a gyermekeket, és fesztiválzáró játék is várt a résztvevőkre.

A nyitóünnepségen Venczel Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte a színes program vendégeit. Kiemelte, a Pegazus Parádé mindig rengeteg családot, gyermeket vonz, akárcsak az év többi részében a teátrum előadásai.

Végh Zsolt, a Pegazus Színház társigazgatója elmondta, mindig egy kicsit szívfájdalom, amikor egy nagy és szabad­térre tervezett rendezvényt be kell hozni a színházba, hiszen így a játékteret is a töredékére kell csökkenteni.

– Mindenből egy csipetnyit igyekeztünk behozni, a játszóházakból és a játéktérből is, amennyi csak elfért – tette hozzá.

A hangulatra a rossz idő ellenére sem lehetett panasz. – Az a fajta lelkület és jószívűség, amit a parádéval, az ingyenes programokkal mindig adni igyekszünk, nem veszhet el. Reméljük, hogy aki itt volt, jól érezte magát – zárta Végh Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában