A zene szárnyán tűnt tova a nyár

2019.08.26. 20:00

Elbúcsúztatták a nyarat, és díjakat osztottak ki a pápai koncerten

Évek óta nagy sikerrel, telt házas koncerttel búcsúztatja a nyarat a város fúvószenekara. Idén indulókkal, slágerekkel köszönhetett el az évszaktól a közönség.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Város Fúvószenekara múlt pénteken tartotta nyárbúcsúztató koncertjét Horváth Adrián karnagy vezényletével az Esterházy-kastély udvarán. A több száz fős közönség az elmúlt hónapok fellépéseinek népszerű dallamaiból válogatva többek között hallhatott indulókat, film- és popslágereket.

Pápa Város Fúvószenekara évek óta nagy sikerű koncerttel búcsúztatja a nyarat az Esterházy-kastély udvarán
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Horváth Adrián karnagy elmondta, jól sikerült a zenekar nyara. A szokásos fellépéseiken túl jártak Tatabányán fúvósfesztiválon, illetve Montenegróban pihentek, zenéltek. A repertoár kapcsán elárulta, játszottak pár komolyabb darabot a diplomahangversenyéből, két rajzfilmbetétdalt, valamint az utóbbi évek újévi fúvós show-iból szintén szemezgettek.

A koncerten átadták az örökös- és tiszteletbeli tag-díjakat. Előbbit egy – korábbi vagy jelenlegi – meghatározó tag kapja. Idén Mógor-Schmidt Katalin egyesületi elnök vette át.

A koncerten átadták az örökös- és tiszteletbeli tag-díjakat. Balra Horváth Adrián karnagy

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Mógor-Schmidt Katalin 1979-ben született Pápán, tanulmányai végeztével a családi vállalkozásban dolgozott nyílászáró-értékesítőként, a cég irányítását 2015-ben vette át édesapjától. Az együttesben ismerkedett meg férjével, Mógor Tiborral, két gyermekük van. A pápai kulturális életben való szerepvállalásaikért a Schmidt család 2014-ben városi Pro Cultura-kitüntetésben részesült. Mint mondta, tizenöt éve tagja a zenekarnak, de még mindig örömmel tesz eleget a szervezésnek, az elnökségnek. Elfogadják, hallgatnak rá, jó légkörben, közösen beszélik meg a dolgokat, odafigyelnek egymásra.

Utóbbi díjat olyan személynek, vállalkozásnak vagy intézménynek adják, aki valamilyen módon támogatja az együttest. Idén Szabó Kraker László grafikust választották tiszteletbeli tagnak.

A koncerten az örökös tag-díjat Mógor-Schmidt Katalin egyesületi elnök, a tiszteletbeli tag-díjat pedig Szabó Kraker László grafikus vehette át. Balra Horváth Adrián karnagy
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Szabó Kraker László 1977-ben született. Férfiruha-készítő szakképző iskolájában, illetve a herendi porcelángyárban ismerkedett meg a grafikai alapokkal, a számítástechnikai rajzzal pedig autodidakta módon. Folyamatosan bővülő kollekcióját a közösségi oldalakon osztja meg a nagyérdeművel. Felidézte, a tavalyi díjátadón elhatározta, szeretne ő is részesülni benne. Ezért felajánlotta, s azóta ingyenesen tervezi a zenekar grafikai anyagait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában