a kultúra városa

2019.09.20. 07:00

Fiatalok napjával indult a füredi reformkori fesztivál

Több száz fiatal részvételével második alkalommal szervezték meg a Füredi Fiatalok Napját a Romantikus Reformkor Fesztivál nulladik napján, csütörtökön a Szent Benedek iskolában, ahol a fesztiválhoz illeszkedve ugyancsak az értékek álltak a programok fókuszában.

Kovács Erika

20190919 Balatonfüred Szt Benedek Gimn., Sza Ő Oz.kk. Isk. és Koll. Balatonfüredi Széchényi F. Tagintézménye. Füredi Fiatalok Napja Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Balatonfüred a kultúra városa, ahol a felnőttek és a kisgyermekek gyakran kitűnő programok közül válogathatnak. Célunk az, hogy megszólítsuk az általános és középiskolás diákokat is, hogy érezzék, ők is nagyon fontosak Balatonfüred életében, a város számít rájuk – így érvelt a kifejezetten fiataloknak szóló nap mellett Molnár Judit.

A helyi képviselő a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft.-vel és a Balatonfüredi Turisztikai Egyesülettel közösen szervezte meg a fiatalok napját, amelyen úgy állították össze a programokat, hogy mindenki találjon kedvére valót.

Így bemutatkoztak a helyi művészeti csoportok, és a fiatalok kitűnően szórakoztak a sportvetélkedőkön, így futballozhattak, kosárlabdázhattak, sokan érdeklődtek a kézműves foglalkozások iránt, amelyeken egyebek mellett apró papírbútorokat készíthettek, de kipróbálhatták a pólófestést, farmert is hímezhettek, és sokan választották a kosárfonást.

Találkoztak ismert emberekkel, kitűnő sportolókkal, így beszélgettek Kemény László helyi kézilabdás klasszissal, és sokan részt vettek a vízi mentők fórumán, ahol interaktív módon beszélgettek a hétköznapi hősökkel életükről, napjaikról.

Nagy sikert aratott a fiatalok körében jól ismert Cserháti-Harold Jankával és a QandA szekcióval való találkozás, a Csaknekedkislány együttes koncertjén pedig tetőfokára hágott a hangulat.

Pénteken a reformkori városrészben interaktív, játékos helyismereti vetélkedőt szervez a Lóczy Lajos Gimnázium, ahol reformkori szavalóversenyre, vlogkészítésre várják a fiatalokat, akik kipróbálhatják magukat a képzőművészetben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában