művészet

2019.09.20. 11:00

Balatonfüredi kiállítás őszi hangulatban

Őszi hangulatban címmel, kollektív kiállítást nyitottak Balatonfüreden, a helyi Művészklub 24 alkotójának, több mint félszáz művéből, a polgármesteri hivatal folyosó galériáján, a minap.

Kovács Erika

rpt

Fotó: Kovács Erika/Napló

Hanny Szabó Anikó köszöntője után Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat művelődési osztályának vezetője a Művészklub kapcsán úgy fogalmazott, hogy azért is gazdag ennyire a város, mert ilyen közösségei vannak. A kiállítás kapcsán üdvözölte az alkotókat, akik a fotóktól a gobelineken át, egészen a festményekig mutatják be műveiket az őszről. Cserép László kiemelte, az ősz kedvelt időszak a művészetben, zenében, irodalomban, képzőművészetben, és mindig az öregedés, elmúlás, a halál felé való közeledés gazdag szimbolikáját kínálja a művészek számára.

A kiállításon a látvány, a színek, a hangulatok mind-mind a melankóliát érzékeltetik, és központi szerepet kapott a természet, a táj, és ha a képeken gyakran nem is látható az ember, akkor is érzékelhető a jelenléte. Elhangzott, az nagyon fontos, hogy engedjük, valamennyi alkotás hasson ránk, érintsen meg minket, és mi, magunk adjunk jelentést a látványnak. A képeket november 24-ig lehet megtekinteni hivatali időben.

Cserép László osztályvezető méltatta a kiállítást, amelyen azt mondta, az ősz kedvelt időszak a művészetben, zenében, irodalomban, képzőművészetben
Fotó: Kovács Erika/Napló

A megnyitón Barna Kata és Birkás Borbála, a Ferencsik János Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adtak szép műsort, majd a Művészklub tagjai szeretetvendégségre hívták meg a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában